Gards makaronu ēdiens ar sēnēm un liellopu gaļu

3 1
Pasta steidzīgajiem gardēžiem!

Paldies, par recepti "Rakvere" ekspertiem! :)

Sastāvdaļas

  • 300 g “pappardelle” vai “tagliatelle” makaronu
  • 200 g “Rakvere” liellopa cepetis sarkanvīna marinādē
  • 200 g šķēlītēs sagrieztu sēņu (piem., austersēnes, šampinjoni)
  • 20 g parmezāna siera skaidiņu
  • 4 ēd. k. kaperu
  • 4 ēd. k. kapātu pētersīļu
  • 2 daiviņa/s kapāta ķiploka
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Ieliek liellopa gaļu 180 grādu karstā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.
  2. Ieber makaronus sāļā, vārošā ūdenī un vāra atbilstoši norādījumiem, līdz tie ir pusmīksti.
  3. Sakarsē uz pannas eļļu un, apmēram, piecas minūtes apcep tajā kapātus ķiplokus, kaperus un sēnes, nepārtraukti tos maisot. Pievieno sāli un piparus.
  4. Ar dakšiņu saplucina liellopa gaļu šķiedrās un pievieno sēņu maisījumam kopā ar dažām ēdamkarotēm pannā satecējušā šķidruma.
  5. Nokāš gatavos makaronus un kārtīgi samaisa ar sēnēm un gaļu, apkaisa ar pētersīļiem, sāli un pipariem.
  6. Saliek uz šķīvjiem, apkaisa ar parmezāna siera skaidiņām un ceļ galdā!

    Labu apetīti!
    Saliek uz šķīvjiem, apkaisa ar parmezāna siera skaidiņām un...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni