Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rauga mīklas pīrādziņi ar žāvētu gaļu un sīpoliem

2017. gada 5. janvāris
Foto: Lidija Spridzane
Pagatavošana
90 min
1. Kamēr mīkla uzrūgst līdz nepieciešamajai konsistencei, tikmēr gatavo pīrādziņu pildījumu.
Smalki sagriež sīpolu un cep eļļā uz pannas. Pievieno cukuru un šķipsnu sāls, karamelizē sīpolus, līdz tie izcepušies zeltaini brūni.
2. Smalki sagriež cūkgaļas krūtiņu. Tai pievieno saceptos sīpolus, visu samaisa.
3. Ņem pusi mīklas, izrullē apļa formā. Sagriež līdzīgi kā picu, lai veidotos trijstūrīši. Griež 12 vai 16 gabaliņos, atkarībā no tā, cik liels aplis izrullēts.
Foto: Lidija Spridzane
4. Trijstūra platākajā galā liek, apmēram, deserta karotes daudzuma pildījumu.
Foto: Lidija Spridzane
5. Pārloka pāri mīklu un aizspiež, lai pildījums paliktu iekšpusē, tad turpina rullēt līdz galam. Rezultātā pīrādziņi izskatās līdzīgi kruasāniem.
Foto: Lidija Spridzane
6. Pīrādziņus kārto uz cepamās pannas, apsmērē ar sakultu olu. Cep cepeškrāsnī, apmēram 20 min. 180 grādos.

Lai labi garšo!
Uz augšu