Vista ar rozīnēm

2005. gada 13. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Vispirms "Pīļpannā" liek sīki sagrieztu kūpinātu gaļiņu, pēc tam kārtās (es neko neapcepu) :
2. vistu, kurai uzber piparus, sāli vai vegetu, kariju, u.c. gašvielas pēc katra gaumes, (ja ir, vistu apsmērēju ar mājās paštaisīto adžiku).
3. rīvētus burkānus,
4. sagrieztus sīpolus,
5. dilles, pētersīļus (ja ir).
6. Liek uz plīts (nepievieno nekādu šķidrumu) un pasautē 30 minūtes.
7. Tad pārlej visu ar majonēzi, pārkaisa ar rozīnēm, uzliek gurķu šķēlītes.
8. Liek cepeškrašnī un sautē apmēram stundu.
9. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem. Mērcīte būs jau "pīlē", vēl kādi salāti un - labu apetīti.
10. Pēc pieredzes:
11. Ķekavas vistiņas pagatavojamas ātrāk,"ārzemju" - ilgāk un vairtāk iztecēs tauki,
12. nepievienojot,rozīnes, garša nebūs tā,
13. garšīgāks ir atsildīts otrajā dienā, kad viss ir tā labi "savilcies",
14. laiku aizņem tikai sagatavošanas process (apmēram 10-15 min), pēc tam 1,5 stundu vari atpūsties
Uz augšu