Mandeļu cepumi Amaretti

2017. gada 5. janvāris
Foto: Janas kūkas
Mani vismīļākie cepumi - mandeļu Amaretti. Kad pirmo reizi cepumus pagatavoju, biju tādā sajūsmā, ka paslēpu tos no mājiniekiem, lai viena varētu noēst...
Cepumus pa reizei uzcepu tad, kad vēlos sevi palutināt. Protams, tagad dalos arī ar pārējiem :))
Pagatavošana
30 min
1. Traukā izsijā mandeļu miltus.
Foto: Janas kūkas
2. Mandeļu miltiem klāt iesijā pūdercukuru.
Foto: Janas kūkas
3. Olu baltumus (paturētus istabas temperatūrā) puto līdz noturīgām putu galotnītēm. Nepārtraucot putošanu, pieber cukuru un puto līdz masa spīdīga un noturīga. Olbaltuma masu liek pie mandeļu pūdercukura masas un samaisa.
Foto: Janas kūkas
4. Ar rokām veido apaļas bumbiņas un liek uz plāts. Es cepu 140 grādu temperatūra 15 minūtes. Citos avotos minēta augstāka cepšanas temperatūra, bet man cepumi ātri sabrūnēja un vidus vēl nebija gatavs.
Foto: Janas kūkas
5. Tādi izskatās gatavi cepumi. Tiem jāatdziest un drīz tie kļūs stingri un kraukšķīgi.
Cepumus uzglabā slēgtā traukā.

Lai labi garšo!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu