Mandeļu cepumi Amaretti

5 1
Mani vismīļākie cepumi - mandeļu Amaretti. Kad pirmo reizi cepumus pagatavoju, biju tādā sajūsmā, ka paslēpu tos no mājiniekiem, lai viena varētu noēst...
Cepumus pa reizei uzcepu tad, kad vēlos sevi palutināt. Protams, tagad dalos arī ar pārējiem :))

Sastāvdaļas

  • 250 g mandeļu miltu
  • 200 g pūdercukura
  • 2 lielu olu baltumi
  • 1 ēd. k. cukura

Pagatavošana

30 min.
  1. Traukā izsijā mandeļu miltus.
    Traukā izsijā mandeļu miltus.
  2. Mandeļu miltiem klāt iesijā pūdercukuru.
    Mandeļu miltiem klāt iesijā pūdercukuru.
  3. Olu baltumus (paturētus istabas temperatūrā) puto līdz noturīgām putu galotnītēm. Nepārtraucot putošanu, pieber cukuru un puto līdz masa spīdīga un noturīga. Olbaltuma masu liek pie mandeļu pūdercukura masas un samaisa.
    Olu baltumus (paturētus istabas temperatūrā) puto līdz notur...
  4. Ar rokām veido apaļas bumbiņas un liek uz plāts. Es cepu 140 grādu temperatūra 15 minūtes. Citos avotos minēta augstāka cepšanas temperatūra, bet man cepumi ātri sabrūnēja un vidus vēl nebija gatavs.
    Ar rokām veido apaļas bumbiņas un liek uz plāts. Es cepu 140...
  5. Tādi izskatās gatavi cepumi. Tiem jāatdziest un drīz tie kļūs stingri un kraukšķīgi.
    Cepumus uzglabā slēgtā traukā.

    Lai labi garšo!
    Tādi izskatās gatavi cepumi. Tiem jāatdziest un drīz tie kļū...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize