Rupjmaizes kārtojums ar ogām

4 1
Ideja kā izmantot saldētās ogas. Tiem, kam gribās saldāku, pievieno cukuru arī ogu mērcei. Pagatavošanas laiks norādīts bez nostāvēšanās. Ideālā variantā gatavo vakarā un ļauj lai ievelkas līdz rītam vai gatavo no rīta, bet bauda tikai vakarā.

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 8 šķēle/s rudzu maizes
  • Krāsainie cukura graudiņi dekorēšanai
  • Ogu mērcei:
  • 200 g saldētu zemeņu
  • 200 g saldētu aveņu
  • Putukrējumam:
  • 500 ml saldā krējuma
  • 2 ēd. k. cukura
  • 1 tējk. vaniļas cukura

Pagatavošana

30 min.
  1. Saldo krējumu saputo ar vaniļas cukuru un cukuru - iegūst putukrējumu.
  2. Nedaudz atlaidinātas avenes ar zemenēm sablenderē.
  3. Rupjmaizi sadrupina ar rokām drumslās.
  4. Visu kārto deserta trauciņos - maizes kārta, ievārījums un putukrējums. Kārtu skaits atkarīgs no deserta trauka lieluma un paša vēlmēm.
    Pasniedzot izdekorē ar cukura graudiņiem vai kādu ogu.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti