Ziemas saldā pica

4 1
Saldā pica, kas turklāt ir samērā vienkārši pagatavojama, būs lielisks papildinājums svētku maltīšu sarakstam, priecējot gan mazo, gan pieaugušo ēdāju garšas kārpiņas. Recepti piedāvā e-picērijas “Pica Rīga” pavāri.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • Picas mīkla
  • 1 ābols
  • 1 kivi
  • 2 pusītes konservētu aprikožu
  • 2 zemenes
  • 2 fizāļi
  • 7 šķēles svaiga ananasa
  • 1 karambola
  • 1 ēd. k. skābā krējuma
  • 1 ēd. k. meža ogu ievārījuma
  • Cukurs pēc garšas
  • Kanēlis pēc garšas
  • Dekorēšanai
  • Piparkūkas
  • Piparmētru lapiņas
  • Karameļu mērce
  • Pūdercukurs

Pagatavošana

30 min.
  1. Sākotnēji sagatavo picas garnējumu: apkaisa ābolus ar kanēli un cukuru, tad apcep sviestā. Gabaliņos sagriež ananasu, aprikozes, kivi, zemenes un karambolu.
  2. Izmīca un izrullē picas mīklu. Sagatavo picas pamatmērci, sajaucot skābo krējumu ar meža ogu ievārījumu. Mērci uzklāj uz picas pamatnes un pamatni 2 līdz 3 minūtes cep cepeškrāsnī 260 grādos.
  3. Kad pamatne izcepusies, liek virus kanēlī un cukurā apceptos ābolus, ananasus, aprikozes un kivi. Liek atkārtoti cepeškrāsnī cepties 260 grādos. Cep, līdz pamatnes maliņas kļūst brūnas.
  4. Picu dekorē, izmantojot svaigu zemeņu, karambolas un fizāļu gabaliņus. Pāri pārlej karameļu mērci un pārkaisa pūdercukuru. Akcentam pievieno piparmētras lapiņu. Savukārt svētku noskaņu radīs picai pāri pārkaisīti sadrupināti piparkūku gabaliņi.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize