Mana ātrā soļanka

3 1
Mana ātrā soļanka
Foto: Depositphotos.com
Nestrīdēsimies par īsto soļanku un neīsto, tā kā nieres es ēdu nelabprāt, tad viņu te nebūs, kā arī mēles nebūs. Tapēc būs tikai piecas no gaļām, ne septiņas kā to prasa "īstās" soļankas recepte. Mans likums ir šāds...
gurķi der tikai un vienīgi skābēti, nekādas tomātu mērces vai kečupus, garšviela skaitās tomātu pasta. Pašā pamatā ir buljons, vēlams lielopa, tur es izmantoju labas kvalitātes lielopa konservu kur tā želeja, kas iekšā, jau ir lielopa buljons. Šādi ļoti ieekonomējas laiks uz lielopa buljona vārīšanu. Un jā, pieleju klāt vel skābētu gurķu sulu ~ glāzi, kā arī tik pat olīvju sulu. Pasen izdomāju tā pamēğināt un mājinieki kā arī kaimiņi slavēja un gribēja uz paģirām mani tronī celt! :)
Esmu pārliecināts, ka garšos daudziem, tā kā droši mēģiniet. Ar jautājumiem un neskaidrībām komentāros.
Lai labi garšo ;)

Sastāvdaļas

10 porcijas
  • 300 g jēla cūkgaļas
  • 200 g kūpināta šķiņķa
  • 200 g labu mednieku desiņu
  • 300 g lielopa konservu max kvalitatīvs
  • 200 g cūkgaļas cepeša
  • 300 g konservētu tomātu kubiņos
  • 150 g tomātu pastas
  • 200 g melnās olīvu + sula
  • 1 citrons
  • 100 g pētersīļu
  • 300 g sīpolu
  • 300 g skābēti gurķu (tikai un vienīgi) + sula
  • 2 lauru lapas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagriež gaļas, gurķus un sīpolus kā nu kurš un kādā formā vēlas.
  2. Gaļas (izņemot lielopa konservu) gurķus, sīpolus apcep un ber iekšā kastrolī.
  3. Kastroli uz uguns un sāk vārīt, pievienojot lielopa konservu, 2 lauru lapas un tomātus konservētus kubiņos. Kā arī ūdeni pēc izjūtām, cik biezu pašiem prasās.
  4. Tuvojoties finišam, pievieno skābētu gurķu sulu un olīvu sulu ar pašām olīvām. Kā arī pāris karotes tomātu pastas, pēc garšas sāli, piparus un iespiež malziet citorna sulu.
  5. Pasniedzot, bļodiņā pievieno krējumu, citrona šķēlīti un sasmalcinātus pētersīļus.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas