Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas fileja rozmarīnā

2016. gada 19. decembris
Foto: Kas Lācītim Vēderā
Viena no mūsu uztura svarīgākajām sastāvdaļām viennozīmīgi ir olbaltumvielas jeb proteīns. Vistas fileja ir ļoti bagātīgs proteīna avots ar ļoti zemu tauku saturu. Šajā receptē mēs vēlāmies Jums parādīt kā vistas fileju iespējams pagatavot nedaudz citādāk no ikdienā ierastajiem veidiem. Samērā vienkārši, nav nepieciešamas daudz sastāvdaļas, bet, brīdinām! Ļoti garšīgi! :) Un atceramies par svaigo rozmarīna pievienošanu gatavošanas procesā!
Pagatavošana
20 min
1. Nomazgā vistas fileju.
2. Uz sakarsētas pannas izkausē 1 tējkaroti sviesta.
3. Kad sviests izkusis, uz pannas pievieno 3 vidējas sīpola šķēles, 1 ķiploku daiviņu (pirms pievienošanas to ar nazi nedaudz saspiež pret delīti).
4. Uz pannas pievieno 1 svaigā rozmarīna zariņu.
5. Pievieno vēl papildus sviestu un vienu vistas filejas pusi apber ar sāli, pipariem un smalcinātajiem ķiplokiem. Nogriež nedaudz zemāku temperatūru un zem vāka atļauj pasautēties pāris minūtes.
6. Pēc brīža pievieno vēl vienu tējkaroti sviesta un vistas fileju apgriež uz otru pusi un apber ar tām pašām garšvielām, un ļauj pacepties.
7. Vistas filejai vēlams pārliet uz pannas izkausēto sviestu, lai tā pārņemtu vēl vairāk aromātus.
8. Kad vistas fileja gatava, pannu noņem no uguns un atstāj tajā vistu, lai pāris minūtes tā pasautējas savā sulā.
9. Pasniedz kopā ar Grieķu salātiem!

Labu apetīti!
Uz augšu