Mājas kečups

2016. gada 9. decembris
Foto: Topi Vesels
Kečups var būt veselīgs, īpaši, ja to gatavo no mājās audzētiem tomātiem, nefiltrēta ābolu etiķa, šķipsnas jūras sāls un kaisles pret ēdiena gatavošanu. Šī mērce lieliski sader ar ziedkāpostu picu, saldā kartupeļa salmiņiem vai dārzeņu čipsiem. Vai arī Tev ir garšīgs ieradums sajaukt majonēzi ar kečupu, izveidojot rozā mērcīti? Tagad Tu to vari izdarīt sev nepārmetot – sajaucot mājas majonēzi ar šo gardo kečupu.
Pagatavošana
50 min
1. Katliņā uzsilda olīveļļu, pievieno ķiplokus un garšvielas, izņemot sāli. Visu nedaudz apmaisa.
2. Katru tomātu sagriež 4 daļās un pievieno garšaugiem pannā. Maisot sautē uz vidējas uguns, līdz tomāti sāk jukt ārā.
3. Pievieno cukuru un etiķi. Maisot sautē, līdz no tomātu pastas izgarojis ūdens un tā kļuvusi bieza. Process var aizņemt apmēram 30 - 40 minūtes.
4. Pastu blenderī un blendē, līdz iegūst vienmērīgu masai – šo soli var arī izlaist. Lai izveidotu restorāna kvalitātes tomātu mērci, to var izberzt caur sietiņu. Gatavo mērci pilda burciņā un uzglabā ledusskapī.
5. Piezīmes
Kečups, kas gatavots mājās no dabīgi audzētiem tomātiem, nekad nebūs tik tumši sarkanā krāsā, kādā to piedāvā pārtikas ražotāji. Dabīgs kečups būs ugunīgi oranžs.
Lai kečups ilgāk uzglabātos, pēc blendēšanas to vēlreiz uzsilda, līdz mērce uzmet burbuli. Lej noplaucētās burciņās un pasit burciņas apakšu pa galda virsmu, lai kečupu atbrīvotu no gaisa burbulīšiem.

Labu apetīti!
Uz augšu