Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolu rožīgās smalkmaizītes

2016. gada 5. decembris
Foto: Zane Bloka
Neliels, bet patiesi garšīgs konditorejas meistardarbs, kas neprasa lielu ne darba, ne laika ieguldījumu. Labs cienasts kā uzņemot viesus, tā arī dodoties ciemos. Lai izdodas!
Pagatavošana
45 min
1. Atlaidina kārtaino rauga mīklu. Uzkaisa uz galda nedaudz miltus, lai mīkla neliptu pie galda un izrullē, bet ne pārāk plānu.
2. Nomizo ābolu, sagriež uz pusēm vai 4 daļām, kā ērtāk. Sagriež plānās šķēlītes. Es izmantoju mizojamo nazi - izdodas super plānas šķēlītes.
3. Sagriež mīklu pagarās, bet ne pārāk šaurās strēmelēs. Uz strēmeles uzkaisa kanēli, cukuru un vaniļas cukur - daudzumi pēc vēlmēm. Uzliek ābolu šķēlītes tā lai apaļākā mala ir nedaudz pāri mīklai. Uz apakšējās maliņas saliek mazas piciņas sviesta. Sarullē.

*Ja škēlītes nebūs gana plānas, nevarēs glīti satīt maizīti.
Foto: Zane Bloka
4. Ja ir silikona kēksiņu cepamā forma, liekam tajā. Man nebija, izmantoju papīra formiņas, bet pa 2-3 kopā, jo smalkmaizītes cepoties paliek lielākas un deformējas.
Ja ir vēlme iepilda ievārījumu pa virsu, es pamēģināju ar aveņu.

Pārklāj ar sakultu olu.
5. Ja izmanto papīra formiņas, cep novietojot uz restēm, lai nesadeg apakšiņas. Cep ~ 20 min. 180 grādos.

Gardas gan siltas, gan atdzisušas.

Labu apetīti!
Foto: Zane Bloka
Uz augšu