Lūk, maza vēsture šai Normandijas otrādi apgāztajai ābolu kūkai. Tā cepama apgāzta, bet nogaršojama pareizā pozīcijā. Tās pirmsākumi meklējami Sologne pilsētā, Luāras centra reģionā 19.gadsimtā. Tatin kūkas vārds nāk no 2 māsām Karolīnas un Stefānijas Tatin. Sekojoši dažādām versijām, leģenda stāsta, ka veiksmīgā un slavenā recepte tāda izveidojusies kādas neveiksmes dēļ (kūka apgāzusies otrādi un tā arī izcepusies otrādi), aizmāršības dēļ āboli cepti pārāk ilgu laiku. Bet varbūt tā ir vienkārši senas soloniešu receptes reprodukcija. Savu lielo panākumu un atzinības dēļ 1926.gadā tā aizvesta uz Parīzi. Pirmo reizi pasniegta slavenajā un leģendārajā restorānā Maxim’s, šodien tā kļuvusi par franču kulinārijas neatņemamu klasisku sastāvdaļu.
Paldies, par recepti Terēzei Tamovičai!
Paldies, par recepti Terēzei Tamovičai!