Sestdienas brokastu maize

2016. gada 17. novembris
Foto: Dr. Oetker Latvia
Darba nedēļa noslēgusies un esat pelnījuši iepriecināt sevi un savus mīļos. Šo recepti varat pamainīt atbilstoši jūsu noskaņojumam un pieejamiem produktiem. Mēs šoreiz piedāvājam brokastu sāļo versiju - ar sieru un zaļumiem. Mīksta un smaržīga brokastu maize ar sieru... mmmm, īsts baudījums sestdienas rītam!

Recepte tapusi sadarbībā ar Dr.Oetker Latvia
Pagatavošana
90 min
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
Foto: Dr. Oetker Latvia
2. Raugu izšķīdina siltā ūdenī.
Foto: Dr. Oetker Latvia
3. Miltus izsijā lielā bļodā. Pievieno mīkstu sviestu, cukuru un sāli. Pa vidu izveido bedrīti un tur ielej rauga maisījumu.
Foto: Dr. Oetker Latvia
4. Iemaisa mīklu. Mīklu pārliek uz darba virsmas un kārtīgi izmīca līdz tā atlīp no rokām. Tad izveido bumbu un ar spēku atsit to pret galda virsmu. Tad mīklu vēlreiz izmīca no malām uz iekšu, atkal izveido bumbu un atsit pret galda virsmu. Tā atkārto 10-12 reizes. Gala rezultātā sanāk ļoti elastīga mīkla. Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj uz galda virsmas uz 15 min. uzrūgt.
Foto: Dr. Oetker Latvia
5. Pa to laiku sarīvē sieru un pievieno smalki sakapātas dilles.
6. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un sadala mīklu 8-10 daļās. Katru daļu izrullē, pa vidu liek pildījumu, malas ailipina ciet un izveido bumbu.
Foto: Dr. Oetker Latvia
7. Bumbas saliek kartsumizturīgā formā. Ja viss nesalien formā, tad tās cep atsevišķi kā bulciņas. Sagataves apsedz ar tīru dvieli un ļauj uzcelties vēl 15 min. Apziež ar ūdeni, pārkaisa ar sieru un cep 25 - 30 min.

Labu apetīti!
Foto: Dr. Oetker Latvia
Uz augšu