Sestdienas brokastu maize

3 1
Darba nedēļa noslēgusies un esat pelnījuši iepriecināt sevi un savus mīļos. Šo recepti varat pamainīt atbilstoši jūsu noskaņojumam un pieejamiem produktiem. Mēs šoreiz piedāvājam brokastu sāļo versiju - ar sieru un zaļumiem. Mīksta un smaržīga brokastu maize ar sieru... mmmm, īsts baudījums sestdienas rītam!

Recepte tapusi sadarbībā ar Dr.Oetker Latvia

Sastāvdaļas

9 porcijas
  • 500 g miltu
  • 300 ml ūdens
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 1 ēd. k. cukura
  • 1 tējk. sāls
  • 1 paciņa sausā rauga "Dr. Oetker "
  • Pildījumam
  • 300 g labi kūstoša siera
  • Dilles

Pagatavošana

90 min.
  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  2. Raugu izšķīdina siltā ūdenī.
    Raugu izšķīdina siltā ūdenī.
  3. Miltus izsijā lielā bļodā. Pievieno mīkstu sviestu, cukuru un sāli. Pa vidu izveido bedrīti un tur ielej rauga maisījumu.
    Miltus izsijā lielā bļodā. Pievieno mīkstu sviestu, cukuru u...
  4. Iemaisa mīklu. Mīklu pārliek uz darba virsmas un kārtīgi izmīca līdz tā atlīp no rokām. Tad izveido bumbu un ar spēku atsit to pret galda virsmu. Tad mīklu vēlreiz izmīca no malām uz iekšu, atkal izveido bumbu un atsit pret galda virsmu. Tā atkārto 10-12 reizes. Gala rezultātā sanāk ļoti elastīga mīkla. Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj uz galda virsmas uz 15 min. uzrūgt.
    Iemaisa mīklu. Mīklu pārliek uz darba virsmas un kārtīgi izm...
  5. Pa to laiku sarīvē sieru un pievieno smalki sakapātas dilles.
  6. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un sadala mīklu 8-10 daļās. Katru daļu izrullē, pa vidu liek pildījumu, malas ailipina ciet un izveido bumbu.
    Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un sadala mīklu 8-10 daļās....
  7. Bumbas saliek kartsumizturīgā formā. Ja viss nesalien formā, tad tās cep atsevišķi kā bulciņas. Sagataves apsedz ar tīru dvieli un ļauj uzcelties vēl 15 min. Apziež ar ūdeni, pārkaisa ar sieru un cep 25 - 30 min.

    Labu apetīti!
    Bumbas saliek kartsumizturīgā formā. Ja viss nesalien formā,...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize