Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ceturtdienas piedzīvojuma kūciņas ar citrusa garšu

2016. gada 17. novembris
Foto: Dr. Oetker Latvia
Pienācis laiks neaizmirstamam garšu ceļojumam. Šajā ceļojumā ir jādodas kopā ar tuviniekiem un draugiem. Vienreizēji gardās citronu pildījuma kūciņas paliks atmiņā vēl ilgi, turklāt, ja apgūsiet to pagatavošanas recepti, garšu ceļojumos varēsiet doties atkārtoti!

Recepte tapusi sadarbībā ar Dr. Oetker Latvia.
Pagatavošana
40 min
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
Foto: Dr. Oetker Latvia
2. 6 - 8 (atkarībā no porciju skaita) keramiskas porcijas formiņas (ramekīni) ietauko ar sviestu.
3. Gatavo citrona krēmu. Citronu kārtīgi nomazgā. No citrona norīvē miziņu (tikai dzelteno daļu), tad izspiež sulu. Bļodā ieber pūdercukuru, pievieno citrona miziņu un svaigi spiestu citrona sulu, olu un sviestu. Maisījumu karsē ūdens peldē visu laiku maisot līdz tā sabiezē, apm., 4 min. Nekādā gadījumā krēmu nedrīkst vārīt! Krēmu atdzesē.
Foto: Dr. Oetker Latvia
4. Balto šokolādi ar sviestu izkausē ūdens peldē.
Foto: Dr. Oetker Latvia
5. Krēmam pievieno vanilīna cukuru, šokolādes - sviesta masu, miltus, olas un olu dzeltenumus, rīvētu citrona miziņu. Samaisa.
Foto: Dr. Oetker Latvia
6. Mīklu sadala starp formiņām un cep 15 min.
Foto: Dr. Oetker Latvia
7. Tad kūciņas izņem no cepeškrāsns un formiņās atdzesē 5 min. Ar galda nazi kūkas atdala no sieniņām. Formiņu apsedz ar šķīvi un apmet riņķī, pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz uzreiz.
Uz augšu