Ceturtdienas piedzīvojuma kūciņas ar citrusa garšu

4 1
Pienācis laiks neaizmirstamam garšu ceļojumam. Šajā ceļojumā ir jādodas kopā ar tuviniekiem un draugiem. Vienreizēji gardās citronu pildījuma kūciņas paliks atmiņā vēl ilgi, turklāt, ja apgūsiet to pagatavošanas recepti, garšu ceļojumos varēsiet doties atkārtoti!

Recepte tapusi sadarbībā ar Dr. Oetker Latvia.

Sastāvdaļas

7 porcijas
  • 170 g miltu
  • 140 g baltās šokolādes
  • 110 g sviesta
  • 4 olas
  • 4 olu dzeltenumi
  • 1 citrona miziņa
  • 1 paciņa vanilīna cukura "Dr. Oetker "
  • Sviests formiņām
  • Pūdercukurs pasniegšanai
  • Citronu krēmam
  • 1 ola
  • 1 citrons
  • 50 g pūdercukura
  • 30 g sviesta

Pagatavošana

40 min.
  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  2. 6 - 8 (atkarībā no porciju skaita) keramiskas porcijas formiņas (ramekīni) ietauko ar sviestu.
  3. Gatavo citrona krēmu. Citronu kārtīgi nomazgā. No citrona norīvē miziņu (tikai dzelteno daļu), tad izspiež sulu. Bļodā ieber pūdercukuru, pievieno citrona miziņu un svaigi spiestu citrona sulu, olu un sviestu. Maisījumu karsē ūdens peldē visu laiku maisot līdz tā sabiezē, apm., 4 min. Nekādā gadījumā krēmu nedrīkst vārīt! Krēmu atdzesē.
    Gatavo citrona krēmu. Citronu kārtīgi nomazgā. No citrona no...
  4. Balto šokolādi ar sviestu izkausē ūdens peldē.
    Balto šokolādi ar sviestu izkausē ūdens peldē.
  5. Krēmam pievieno vanilīna cukuru, šokolādes - sviesta masu, miltus, olas un olu dzeltenumus, rīvētu citrona miziņu. Samaisa.
    Krēmam pievieno vanilīna cukuru, šokolādes - sviesta masu, m...
  6. Mīklu sadala starp formiņām un cep 15 min.
    Mīklu sadala starp formiņām un cep 15 min.
  7. Tad kūciņas izņem no cepeškrāsns un formiņās atdzesē 5 min. Ar galda nazi kūkas atdala no sieniņām. Formiņu apsedz ar šķīvi un apmet riņķī, pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz uzreiz.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize