Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Citrona un viskija mafini ar rozīnēm

2016. gada 25. oktobris
Foto: Depositphotos.com
Sanāk 12 gabali.
Pagatavošanas laiks:
Apm. 30 min (plus apm. 2 h mērcēšana un 25 min cepšanai)
Pagatavošana
175 min
1. Citronu nomazgā, nosusina un nomizo ļoti plānu miziņu. Uzlej viskiju un mērcē vismaz 2 stundas. Tad miziņu izņem.
2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175*c temperatūrai. Mafinu veidni ietauko un izkaisa ar rīvmaizi.
3. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus sapuro stingrās putās un noliek vēsumā.
4. Lēzenā katrolī izkausē sviestu, pēc tam nedaudauz atdzesē.
5. Olu dzeltenumus ar cukuru un sāli saputo krēmveida masā.I emaisa miltus un pēc tam - izkausēto sviestu, viskiju un rozīnes. Iecilā saputotos olu baltumus.
6. Mīklu ielej mafinu veidnes padziļinājumos un cep uz vidējā plaukta apm. 25 minūtes.
7. Mafinus atdzesē. Ja grib, mafinus var rotāt pēc paša gribas!

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu