Vārīti - apcepti vistu stilbiņi bazilikā un ķiploksālī

5 1
Sulīga un garšām bagāta vista. Galvenais - nepārvārīt! :)

Sastāvdaļas

3 porcijas
  • 6 vistu stilbiņi
  • Kaltēts baziliks
  • Ķiploksāls
  • Ūdens
  • 1 lauru lapa
  • 3 smaržīgie pipari
  • Garšviela "Anniņa" bez sāls
  • 1 /2 tējk. sāls
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

100 min.
  1. Ūdenī liek vistas stilbiņus un vāra - ūdens daudzums nav liels, tā lai pietiek stilbiņiem izvārīties.
  2. Sagaida brīdi kad ūdens sāk putoties - kārtīgi visu to, kas peld ūdens virspusē noņem ar putu karoti.
  3. Kas vairāk nerodas nekādas putas, pievieno ūdeni lauru lapu, smaržīgos piparus, kaltētos garšaugus "Anniņa" un ~ 1/2 tējk. sāls.
  4. Vāra kamēr vista gatava. To var pārbaudīt iedurot stilbiņā, ja neizdalās sārts šķidrums - ņem vistu no ūdens ārā.
  5. Kamēr vista karsta apkaisa to ar kaltēto baziliku un ķiploksāli. Daudzums atkarīgs no katra paša ieskatiem - kuru garšu grib akcentēt.
  6. Atstāj gaļu uz stundu atpūsties.
    Atstāj gaļu uz stundu atpūsties.
  7. Labi sakarsētā pannā ar eļļu liek stilbiņus un strauji apcep, lai izveidojas kraukšķiga ādiņa. Gatavs!
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni