Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vārīti - apcepti vistu stilbiņi bazilikā un ķiploksālī

2016. gada 19. oktobris
Foto: Zane Bloka
Sulīga un garšām bagāta vista. Galvenais - nepārvārīt! :)
Pagatavošana
100 min
1. Ūdenī liek vistas stilbiņus un vāra - ūdens daudzums nav liels, tā lai pietiek stilbiņiem izvārīties.
2. Sagaida brīdi kad ūdens sāk putoties - kārtīgi visu to, kas peld ūdens virspusē noņem ar putu karoti.
3. Kas vairāk nerodas nekādas putas, pievieno ūdeni lauru lapu, smaržīgos piparus, kaltētos garšaugus "Anniņa" un ~ 1/2 tējk. sāls.
4. Vāra kamēr vista gatava. To var pārbaudīt iedurot stilbiņā, ja neizdalās sārts šķidrums - ņem vistu no ūdens ārā.
5. Kamēr vista karsta apkaisa to ar kaltēto baziliku un ķiploksāli. Daudzums atkarīgs no katra paša ieskatiem - kuru garšu grib akcentēt.
6. Atstāj gaļu uz stundu atpūsties.
Foto: Zane Bloka
7. Labi sakarsētā pannā ar eļļu liek stilbiņus un strauji apcep, lai izveidojas kraukšķiga ādiņa. Gatavs!
8. Labu apetīti!
Uz augšu