Skābu kāpostu zupa ar teļa gaļu un cūkgaļu

3 1
Rudens grāvējs - skābu kāpostu zupa :)

Sastāvdaļas

10 porcijas
  • 600 g teļa gaļas ar kaulu
  • 400 g cūkas gaļas cauraudzes
  • 2 kg skābētu kāpostu
  • 1 liels sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • Pipari
  • 1 ēd. k. sāls - ja vajadzīgs

Pagatavošana

160 min.
  1. Lielā katlā lej 5 l ūdens, vāra, liek teļa gaļu ar visu kaulu vārīties, lai veidojas buljons.
    Lielā katlā lej 5 l ūdens, vāra, liek teļa gaļu ar visu kaul...
  2. Cūkas gaļu sagriež mazos gabalos un liek katlā - uzvāra un noputo, tad pievieno veselu sīpolu un ķiploku daivas, piparus, sāli un uzreiz arī kāpostus. Uz šādu daudzumu 2 kg kāpostu, lai būtu izteikta skābu kāpostu garša - mazos tilpumos garša neveidojas tāda.
  3. Pēc, apm., 2 stundu vārīšanas uz lēnas uguns, jāizzvejo ārā teļa gaļa - jāatdala no kauliem un jāsadala mazos gabaliņos. Liek atpakaļ zupā - un vēl drusku pavāra, ja vajadzīgs.
  4. Pasniegt var ar svaigi sakapātu sīpolu pa virsu.
  5. Lai labi garšo! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas