Sākums > Receptes > Zupas

Skābu kāpostu zupa ar teļa gaļu un cūkgaļu

2016. gada 12. oktobris
Foto: Baiba Ezergaile
Rudens grāvējs - skābu kāpostu zupa :)
Pagatavošana
160 min
1. Lielā katlā lej 5 l ūdens, vāra, liek teļa gaļu ar visu kaulu vārīties, lai veidojas buljons.
Foto: Baiba Ezergaile
2. Cūkas gaļu sagriež mazos gabalos un liek katlā - uzvāra un noputo, tad pievieno veselu sīpolu un ķiploku daivas, piparus, sāli un uzreiz arī kāpostus. Uz šādu daudzumu 2 kg kāpostu, lai būtu izteikta skābu kāpostu garša - mazos tilpumos garša neveidojas tāda.
3. Pēc, apm., 2 stundu vārīšanas uz lēnas uguns, jāizzvejo ārā teļa gaļa - jāatdala no kauliem un jāsadala mazos gabaliņos. Liek atpakaļ zupā - un vēl drusku pavāra, ja vajadzīgs.
4. Pasniegt var ar svaigi sakapātu sīpolu pa virsu.
5. Lai labi garšo! :)
Uz augšu