Sausā ābolu plātsmaize bez olām

4 1
Rudenī bez ābolu plātsmaizes nu nekādi! :) Pievieno saldējumu un būs vēl garšīgāk! :)

Sastāvdaļas

  • 7 āboli (var likt arī vairāk), ja ir skābi, tad vajadzēs mazliet pārbērt ar cukuru
  • 1 glāze/s mannā
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s miltu
  • 1 paciņa sviesta
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera (bez kaudzes)
  • 1 tējk. vaniļas cukura

Pagatavošana

70 min.
  1. Mannā, cukuru, miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri - visu sajauc kopā bļodā.
  2. Sarīvē ābolus uz rupjās rīves.
  3. Atkarībā cik biezu plātsmaizi grib - ņem paplāti vai dziļāku trauku (manā gadījumā dziļais trauks, tādējādi plātsmaize sanāca kā sacepums), izvieto pusi no paredzētā sviesta daudzuma.
    Atkarībā cik biezu plātsmaizi grib - ņem paplāti vai dziļāku...
  4. Tad sāk kārtot: sausā mīkla, āboli (ja vajag, uzber cukuriņu), sausā mīkla, āboli, sausā mīkla un tad pa virsu uzliek palikušo sviestu.
    Tad sāk kārtot: sausā mīkla, āboli (ja vajag, uzber cukuriņu...
  5. Liek cepties uz 40 minūtēm ~180 grādiem.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

La kl 2016. gada 24. oktobris 12:04
Un cik tas sviests kopā?!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize