Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Sausā ābolu plātsmaize bez olām

2016. gada 10. oktobris
Foto: L.D.
Rudenī bez ābolu plātsmaizes nu nekādi! :) Pievieno saldējumu un būs vēl garšīgāk! :)
Pagatavošana
70 min
1. Mannā, cukuru, miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri - visu sajauc kopā bļodā.
2. Sarīvē ābolus uz rupjās rīves.
3. Atkarībā cik biezu plātsmaizi grib - ņem paplāti vai dziļāku trauku (manā gadījumā dziļais trauks, tādējādi plātsmaize sanāca kā sacepums), izvieto pusi no paredzētā sviesta daudzuma.
Foto: L.D.
4. Tad sāk kārtot: sausā mīkla, āboli (ja vajag, uzber cukuriņu), sausā mīkla, āboli, sausā mīkla un tad pa virsu uzliek palikušo sviestu.
Foto: L.D.
5. Liek cepties uz 40 minūtēm ~180 grādiem.

Lai labi garšo!
Uz augšu