Vīnogu kompots

4 1
Sanāca 4 burkas (1,5l).

Sastāvdaļas

  • 4 kg vīnogu
  • 400 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 3 ēd. k. citronskābes
  • 5.5 - 5,5 l ūdens

Pagatavošana

90 min.
  1. Vīnogas nomazgā un atdala no ķekara.
  2. Ogas ber iepriekš sterelizētās burkās.
  3. Katliņā lej ūdeni, klāt ber cukuru un vaniļas cukuru. Visu uzvāra.
  4. Sīrupu pārlej pāri vīnogām un uzliek vākus virsū.
  5. Atstāj uz 20 min. nedaudz atdzist.
  6. Burkas nokāšam katliņā, pieliek klāt citronskābi, uzvāra. Lej atpakaļ uz vīnogām.
  7. Burkas taisa ciet ar vākiem , gāž otrādi un atstāj atdzist.
  8. Atdzesētas kārto vēsā pagrabā līdz ziemai.
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi