Vīnogu kompots

2016. gada 4. oktobris
Foto: A.J.
Sanāca 4 burkas (1,5l).
Pagatavošana
90 min
1. Vīnogas nomazgā un atdala no ķekara.
2. Ogas ber iepriekš sterelizētās burkās.
3. Katliņā lej ūdeni, klāt ber cukuru un vaniļas cukuru. Visu uzvāra.
4. Sīrupu pārlej pāri vīnogām un uzliek vākus virsū.
5. Atstāj uz 20 min. nedaudz atdzist.
6. Burkas nokāšam katliņā, pieliek klāt citronskābi, uzvāra. Lej atpakaļ uz vīnogām.
7. Burkas taisa ciet ar vākiem , gāž otrādi un atstāj atdzist.
8. Atdzesētas kārto vēsā pagrabā līdz ziemai.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu