Latgaļu salāti

4 1
Salātiem jāļauj 24 h ievilkties

Sastāvdaļas

  • 3 kg gurķu
  • 1 kg sīpolu
  • 20 g sāls
  • 15 g cukura
  • 300 g diļļu
  • Koriandra sēklas
  • 200 ml etiķa 9%
  • 200 ml olīveļļas

Pagatavošana

30 min.
  1. Gurķus un sīpolus sagriež ripiņās. Liek lielā bļodā. Klāt liek sakapātas dilles. Pieber visas garšvielas. Pielej eļļu un etiķi, visu kārtīgi maisa. (ja liekas marināde pa vāju pielej vēl etiķi un pieber garšvielas)
  2. Atstāj uz 24 stundām istabas temperatūrā ievilkties.
  3. Salātus pārliek katliņā un vāra līdz gurķi maina krāsu.
  4. Salātus liek iepriekš sterelizētās burkās un virsū liek vākus.
  5. Burkas gāž otrādi un liek vēsākā vietā atdzist.
  6. Atdzesētus kārtoj pagrabā līdz ziemai.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi