Latgaļu salāti

2016. gada 30. septembris
Foto: A.J.
Salātiem jāļauj 24 h ievilkties
Pagatavošana
30 min
1. Gurķus un sīpolus sagriež ripiņās. Liek lielā bļodā. Klāt liek sakapātas dilles. Pieber visas garšvielas. Pielej eļļu un etiķi, visu kārtīgi maisa. (ja liekas marināde pa vāju pielej vēl etiķi un pieber garšvielas)
2. Atstāj uz 24 stundām istabas temperatūrā ievilkties.
3. Salātus pārliek katliņā un vāra līdz gurķi maina krāsu.
4. Salātus liek iepriekš sterelizētās burkās un virsū liek vākus.
5. Burkas gāž otrādi un liek vēsākā vietā atdzist.
6. Atdzesētus kārtoj pagrabā līdz ziemai.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu