Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mežacūkas gulašs ar vārītiem kartupeļiem

2016. gada 23. septembris
Foto: I. G.
Šis ir tikai viens no variantiem,katru reizi,izdomāju kaut ko citu,ar citādākām garšvielām,un citu iemarinēšanas veidu.
Pagatavošana
150 min
1. Sagriež gaļu mazos gabaliņos, uzspiež citronu-nedaudz, piegriež sīpolu - vidēji lielu - ripās, pusripās, kā kurš vēlas, jebkuras krāsas papriku -maziņu - nelielos gabaliņos, nedaudz melnos piparus, tāpat arī nedaudz garšvielas maisījumu, sāli jāber tā vairāk. To visu kārtīgi samaisa un liek ledusskapī, lai iemarinējas - uz kādām divām stundām.
2. Kad pagājušas divas stundas, visu uz pannas un apcep brūnus, bet tā lai nesadeg, kad viss apcepies, pārliek katliņā, uzlej ūdeni tā, lai apsedz gaļu, uzliek vāku un uz mazas uguntiņas vāra - divas stundas.
3. Pēc vienas stundas pagaršo mērcīti, ja liekas, ka garšo, tad viss kārtībā. Ātrāk kā pēc vienas stundas gaļu nedrīkst garšot.
4. Otrās stundas beigās pielej saldo krējumu, uzvāra, jā mērce šķidra, atsevišķi atšķaida miltus ar ūdeni un pielej tik daudz, cik mērci grib biezu. Uzvāra un viss gatavs.

Labu apetīti!
Uz augšu