Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Skolēna spicās pusdienu pankūciņas

2016. gada 16. septembris
Foto: Topi Vesels
Ar lēno Philips sulu spiedi izspiež sulu no burkāniem, sulu lej stikla pudelē un liek skolēna somā. Izspaidas pataupa dārzeņu kotlešu receptei.

Recepte tapusi sadarbībā ar Philips īpaši veselīgo sulu spiedi HR1897/30!
Pagatavošana
60 min
1. Pastinaku un cukīni sarīvē uz rupjās rīves. 2) Sīpolu sagriež. Pievieno burkānu izspaidas un visus dārzeņus bļodā kopā kārtīgi samīca ar rokām, pievieno garšvielas. Atstāj atsuloties 10 - 15 minūtes.
Foto: Topi Vesels
2. Tad pievieno rīsu miltus. Visu ar rokām kārtīgi samaisa un izmīca.
Foto: Topi Vesels
3. No iegūtās masas gatavo nelielas kotletes. Ja nepieciešams, pievieno ūdeni (daudzums atkarīgs no dārzeņu izdalīto sulu daudzuma).
4. Pannā uzsilda taukvielas. Cep kotletes vienu pusi, līdz tā kļuvusi zeltaina. Tad apcep arī otru pusi.
5. Liek skolēna pusdienu kārbā, līdzi liekot kādu mērcīti - guacamole, mārrutkus, pašu gatavotu adžikas mērci, vai ko citu.
6. Piezīmes:
7. No čili pipariem nav jābaidās, rudens sezonā tie ir pat īpaši noderīgi, lai skolēns nesaķertu baciļus un viņam būtu stipra imunitāte.
8. Labu apetīti!
Uz augšu