Sākums > Receptes > Deserti

Birzules pusdienu deserts

2016. gada 13. septembris
Foto: Topi Vesels
Izvēlējos Ketijai šādu recepti, jo tā ir ātri pagatavojama, neprasa atkārtotu sildīšanu un ir ērti paņemt līdzi uz skolu. Tā satur vērtīgās šķiedrvielas no āboliem.

Recepte tapusi sadarbībā ar Philips īpaši veselīgo sulu spiedi HR1897/30!
Pagatavošana
25 min
1. Uz pannas uzkarsē kokosriekstu eļļu, pievieno auzu pārslas un maisot cep, līdz tās viegli zeltainas.
Foto: Topi Vesels
2. Tad pievieno cukuru un maisa, līdz pārslas nedaudz nobrūnējušas un gatavas. Ber tās uz šķīvja un atdzesē.
3. Ābolu biezenim pievieno sulu izspaidas un kārtīgi samaisa. Ja nepieciešams, var pievienot mazliet medus. Pilda stikla burciņā, ber pa virsu auzu pārslas un ņem uz skolu!
Foto: Topi Vesels
4. Piezīmes:
5. Ābolu biezeni gatavo, sagriežot pilnu vok pannu ar āboliem, un uz mazas liesmas ar vāku virsū tos sautē, līdz āboli izšķīduši.
6. Sablendē un uzglabā ledusskapī vismaz līdz 1 nedēļai.
7. Šajā receptē iesaku biezenim pievienot arī viegli grauzdētus riekstus un sēklas, kā arī bioloģisku piena sūkalu proteīnu - sāta sajūtai un spēkam.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu