Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Saldais kartupelis ar gvakamoles pildījumu

2016. gada 19. augusts
Foto: Topi Vesels
Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)
Pagatavošana
70 min
1. Iesilda krāsni uz 200°C.
2. Sagatavo batātes - ar dakšu sadur tajās caurumiņus, apmēram, 4 dūrienus katrā sānā.
3. Liek uz cepamā papīra un krāsnī iekšā uz 1 stundu vai, līdz batātes kļuvušas mīkstas un pa caurumiņiem izlijusi sula. Cepšanas laiks var atšķirties atkarībā no izvēlētās batātes lieluma.
4. Tikmēr pagatavo guacamoli - visas sastāvdaļas sablendē līdz vienmērīgai masai, pēc vēlēšanās atstājot lociņus vai sīpolus tekstūrai.
5. Tad ņem batātes ārā, taisnā līnijā uzmanīgi griež vaļā mizu.
6. Ar dakšu izskrāpē mīkstumu (kādu daļu gar malām var atstāt, lai vieglāk iepildīt masu atpakaļ), liek bļodiņā un apmaisa ar kajēnas pipariem, sāli un kokosriekstu eļļu.
7. Tad liek masu atpakaļ, pa virsu kārto guacamoli, nogarnē ar čilli piparu pārslām un pasniedz vēl siltu!

Labu apetīti!
Foto: Topi Vesels
Uz augšu