Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maltās gaļas mērce ar burkāniem

2016. gada 2. augusts
Foto: Diana Sidorova
Maltās gaļas mērci var baudīt kopā gan ar kartupeļiem, gan pastu, gan rīsiem! Lai izdodas :)
Pagatavošana
30 min
1. Nomizo un smalki sakapā sīpolu, liek sakarsētā eļļā cepties.
2. Notīra un uz smalkās rīves sarīvē burkānus, pievieno sīpoliem pannā. Pievieno nedaudz sāli. Cep, apmēram, 10 min.
3. Pa to laiku krūzē samaisa miltus, krējumu un nedaudz piena.
4. Kad burkāni, sīpoli izcepušies, pievieno malto gaļu, pēc brīža sāli, piparus.
5. Kad gaļa gandrīz gatava, pielej ūdeni un mazliet pasautē.
6. Tad pievieno daļu piena, tad krūzītē sajaukto maisījumu. Mērci maisa, kamēr tā sabiezē. Pievieno atlikušo pienu pēc vajadzības.
7. Ja vēlas, pievieno papildus garšvielas - kaltēto ķiploku, lauru lapas vai citas.
8. Labu apetīti!
Uz augšu