Vasaras siera kūka

5 1
Siera kūka bez cepšanas!
Ogas izmanto atbilstoši gadalaikam - kādas pieejamas un kādas sirds kāro :) Kūkai izmantota 28 cm kūkas forma.

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas Selgas cepumu
  • 200 g sviesta
  • 540 g krēmsiera Rasa (3 paciņas)
  • 500 ml saldā krējuma
  • 200 ml iebiezinātā piena ar kakao un cukuru (var arī bez kakao)
  • 150 g baltās šokolādes
  • 2 laimi
  • 20 - 25 g želatīna
  • Ogas dekorēšanai (upenes, mellenes, jāņogas)

Pagatavošana

720 min.
  1. Cepumus sadrupina vai sablenderē.
  2. Izkausē sviestu un sajauc ar cepumu masu.
  3. Veidnē ieklāj cepampapīru, liek cepumu - sviesta masu. Izlīdzina ar karoti. Liek ledusskapī atdzist un sastingt.
  4. Želatīnu liek ūdenī uzbriest - esošo daudzumu, apmēram, uz pusglāzi - glāzi ūdens.
  5. Sakuļ saldo krējumu.
  6. Atsevišķi sakuļ krēmsieru ar iebiezināto pienu un laima sulu.
  7. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi.
  8. Samaisa sakulto saldo krējumu ar krēmsiera masu.
  9. Karstā ūdens peldē izkausē uzbriedināto želatīnu (pirms tam notecinot lieko ūdeni), bet to nedrīkst uzvārīt.
  10. Tad lielajai masai pievieno balto šokolādi un beigās želatīnu.
  11. Masu lej uz kūkas pamatnes, liek ledusskapī uz nakti sarecēt un savilkties.
  12. Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar izvēlētajām ogām vai augļiem.
    Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar izvēlētajām ogām vai augļi...
  13. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize