Klimpas ķiršos

2016. gada 20. jūlijs
Foto: Zane Bloka
Pagatavošana
30 min
1. Attīra ķiršus no kauliņiem, liek katliņā ar ūdeni, pievieno cukuru un liek vārīties.
2. Kamēr vārās ķirši, gatavo klimpas. Sakuļ trīs olas.
3. Pievieno miltus un sāli. Maisa, lai nav kunkuļu. Masai jāsanāk pabiezai, vijīgai. Jo biezāka masa, jo cietākas klimpas. Ja masa būs pārāk šķidra, klimpas juks ārā.
4. Kad ķirši jau mīksti, liek karstajā ķiršu zupā klimpas. Ņem mazu karotīti, blakus tur trauciņu ar aukstu ūdeni. Uz karotes gala paņem masu, ieslidina to karstajā ķiršu zupā, bet tā, lai nesamērcētu karoti. Pamērcē aukstajā ūdenī un tad atkal ņem klimpu masu.
5. Karoti neiemērc karstajā ķiršu zupā, lai tā neapķiptu. Tā paša iemesla dēļ nepieciešams arī aukstais ūdens - karotes neaplipšanai.
6. Pavāra vēl ~ 10 min.
7. Tiem kam garšo bauda siltu, garšo lieliski arī atdzesētas.
8. Labu apetīti! :)
Uz augšu