Cūku austiņas ar mārrutku putukrējumu un lakšiem

5 1
Paldies, par recepti "Rīgas Miesnieka" gaļas ekspertiem! :)

Sastāvdaļas

  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 rudzu maizes šķēles
  • 300 g “Rīgas Miesnieks” kūpināto cūku ausu
  • 4 lakši jeb savvaļas ķiploku lapas
  • 50 g lakšu jeb savvaļas ķiploku lapu dekorēšanai un garšas pastiprināšanai
  • 1 tējk. konservētu mārrutku
  • Šķipsniņa sāls

Pagatavošana

20 min.
  1. Saldo krējumu ielej mikserī vai bļodā, pievieno šķipsniņu sāls, puto, īsi pirms putošanās beigām pievieno mārrutkus.
  2. Kad izveidojies putukrējums, to liek uz šķīvja vai dēlīša, apkārt kārtojot cūku austiņas.
  3. Rudzu maizi griež plānās šķēlītēs, tās izkārto uz cepeškrāsns pannas, kas noklāta ar cepampapīru, nedaudz pārkaisa ar sāli un liek cepties 200 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī 2 līdz 3 minūtes.
  4. Porciju izdekorē ar lakšiem un rudzu maizes grauzdiņiem. Dekorēšanai un garšas pastiprināšanai var izmantot arī lakšu pulveri, izkaltējot 50 gramu lapu uz krāsns vai dehidratorā. Pēc tam tās samaļ kafijas dzirnaviņās un pievieno porcijai.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas