Svaigie salāti ar gaļas bumbiņām

5 1
Paldies, par recepti "Rīgas Miesnieka" gaļas ekspertiem! :)

Sastāvdaļas

  • 1 pilna sauja dabā atrodamo zaļumu (piemēram, gārsa, pieneņu lapas, skābenes, mazās nātrītes)
  • 500 g rabarberu
  • 300 g “Rīgas Miesnieks” mini gaļas bumbiņu
  • 5 vidēja lieluma gurķi
  • 3 ēd. k. cukura
  • 2 ēd. k. sāls
  • 7 ķiploka daiviņas
  • 5 lapiņas jauno upeņu dzinumu
  • 1 l minerālūdens
  • 20 ml rapšu eļļas

Pagatavošana

130 min.
  1. Sākumā smalki sagriež rabarberus, liek katliņā un pievieno 2 ēd. k. cukura. Silda uz lēnas uguns, līdz rabarberi palikuši mīksti, tad visu sablenderē.
  2. Gurķiem nogriež galus un ieliek bļodā.
  3. Pēc tam citā bļodā sajauc 2 ēd. k. sāls, 1 ēd. k. cukura un ūdeni, visu kārtīgi samaisa, līdz sāls un cukurs izšķīduši.
  4. Notīra ķiploku daiviņas, ar naža plakano pusi tām mazliet uzspiež un saplacina. Gan ķiplokus, gan upeņu lapas (dzinumus) liek klāt gurķiem, pārlejot ar sāls un cukura marinādi. Atstāj uz dažām stundām ievilkties.
  5. Zaļumus sākumā noskalo un kārto bļodā vai uz dēlīša.
  6. Sagriež gurķus un kārto pie salātiem, pēc tam visu pārlej ar rapšu eļļu.
  7. Gaļas bumbiņas uzdur uz kociņa vai zariņa un uzliek uz salātiem, tos nesaplacinot.
  8. Ar tējkaroti uz porcijas uzkārto rabarberu biezeni. Pēc vajadzības salātiem pievieno sāli.
  9. Maltīti dekorē ar nelielām pļavā atrodamām puķītēm.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti