Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pikantā Jāņu pica

2016. gada 21. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Jāņos jeb vislatviskākajos svētkos izsenis galdā celti ēdieni, kas sevī ietver tradīcijas. Neiztrūkstošs Jāņu cienasts ir siers, kuru sien apaļu vai ar deviņiem stūrīšiem, gaļa un dārzeņi, bet ko pagatavot gada īsākajā naktī, lai pārsteigtu radus un draugus? Lai cienastu padarīt radošu un mūsdienīgu, neaizmirstot par klasiskām vērtībām, “Pica Rīga” picu meistars Jānis Gaveika piedāvā tematisku, krāsainu un radošu ideju kā iecienītos saulgriežu gardumus pārvērst visiem pazīstamā uzkodā - picā.
Pagatavošana
30 min
1. Izrullē picas mīklu 30 cm diametrā, uz tās uzsmērē picas vai tomātu mērci.
2. Sarīvē ķimeņu sieru un ar to pārkaisa picas pamatni.
3. Uz picas izkārto vistas šašlika gabaliņus un liek krāsnī cepties 300 grādu temperatūrā uz 7 minūtēm.
4. Kad noteiktais laiks pagājis, pārliecinās, ka picas maliņa un apakša izcepusies zeltaini brūna un izņem picu no cepeškrāsns.
5. Sagriež mazsālītos gurķus, čilli piparus, zilos sīpolus, dilles un sīpollokus un dekorē picas virsmu.

Labu apetīti!
Uz augšu