Kraukšķīgais šašliks BBQ glazūrā

4 1
Kolekcijas: Grila ēdienu
Bārbekjū un speķgaļa.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1 kg cūkgaļas cauraudzīša (sagriezta šķēlēs)
  • 1/4 tējk. Tobasco mērces (ja gribās asāku padarīšanu)
  • 1 ēd. k. citronu sulaa
  • 1 ēd. k. Vorčesteras mērces
  • 1 ēd. k. etiķa 9%
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 sasmalcināts sīpols (sakapāts) - puse no sīpola, smalki sakapāts
  • 1/2 ēd. k. olīveļļas
  • 1/2 ēd. k. sojas mērces
  • 3 ēd. k. tomātu ketčupa
  • 3 ēd. k. udens ( ja vēlas pašķaidīt)
  • 1 ēd. k. medus ( bet ar to medu kā ar bitēm, tur ir cukurs un viņš ļoooti labi deg grilējot, paliek melna krāsa, līdz ar to pieliek tikai kad smērē grilējot gaļu)

Pagatavošana

250 min.
  1. Sagriež pavēderi jeb saukto cauraudzīti un iemarinē BBQ mērcē.
  2. Kā BBQ mērci gatavi? Labākais ir paņemt blenderi, salikt visu kas ir nepieciešams pēc sastāvdaļām, piešķilt un pēc 20 sek. jau viss būs gatavs. (MEDU LIKT KLĀT TIKAI kad cepot smērē gaļu, lai nedeg).
  3. Sajauc sagriezto cauraudzīti ar 2/3 bbq mērces un atstāj uz 3 - 8 h. Pēc tam liek uz iesmiem vai grila un process var sākties.
  4. Tā kā cauraudzītei ir āda, tā paliks kraukšķīga un paralēli cepot JĀSMĒRĒ BBQ mērci, lai būtu intensīva garša + glazūra. Protams nevajag pārspīlēt pietiks ar 2 apsmērēšanas reizēm.
  5. Ja nu pa maz sāls,kad grilēšana iet uz galu, uzber virsū.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni