Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas kakla karbonādes cepetis

2016. gada 1. jūnijs
Foto: Goiko
Pagatavošana
220 min
1. Cepetim vislabāk ņemt kakla karbonādi, bet der arī šķiņķis vai lāpstiņa. Ja ir gaļa ar ādu un speķīti, to sagriež rombveidīgi aptuveni pus centimetra lielos gabaliņos.
2. Ņem gaļas gabalu, liek to bļodā. Pievieno olīveļļu, Anniņas garšvielu maisījumu, sāli, cukuru. Ja ir vēlēšanās, var pievienot citas garšvielas (čili, piparus, saspiestus ķiplokus, barbekju mērci, u.c.). Visu šo labi iemasē gaļā.
3. Liek ledusskapī savilkties, vismaz 2 stundas, ideālajā variantā atstāj uz nakti.
4. Slēdz cepeškrāsni sildīties līdz 250 grādiem. Uz lielas liesmas uzkarsē pannu, ielej mazliet olīveļļas un liek gaļu apcepties no visām pusēm, lai aizveras poras un viss sulīgais paliek iekšā.
5. Ja gaļa ir ar ādu, cepeškrāsnī to liek ar ādu uz augšu, lai cepoties speķītis tek cauri gaļai - tā būs sulīgāka. Liek 20 minūtes cepeti cepties 250 grādos, tad samazina līdz 200 grādiem, cep vēl 30 minūtes, samazina līdz 150 grādiem un cep pēdējās 30 minūtes. Atkarībā no cepeškrāsns īpatnībām, cepetim vajadzētu būt gatavam.
6. Izņem no krāsns un ļauj tam atpūsties 15 minūtes.
7. Sagriež cepeti centimetru biezās šķēlēs un servē to ar kartupeļiem, rīsiem, zaļumiem – kas nu kuram tīk.
8. Kad cepetis atdzisis, to vēl nedēļu var turēt ledusskapī un uzgriezt uz rupjmaizes.
9. Labu apetīti!
Uz augšu