Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļa sinepju-majonēzes marinādē ar krāsnī ceptiem kartupeļiem

2016. gada 27. maijs
Foto: Zane Bloka
Pagatavošana
120 min
1. Sagzriež gaļu šķēlēs, ne pārāk plānās, bet noteikti ne biezās. Nedaudz izklapē ar gaļas āmuriņu un liek bļodā.
2. Pārlej ar majonēzi, pievieno sinepes, sāli un piparus. Kārtīgi ar rokām visu samaisa, atstāj vismaz uz stundu iemarineties.
3. Ja velās, lai sinepju garšu izteiktāka izmanto Krievijas sinepes. Es šoreiz mēģināju ar Angļu sinepēm, sanāca labi.
4. Majonēze nepieciešama tīri tik, lai iespējams vienmērīgi samaisīt gaļu.
Foto: Zane Bloka
5. Sagatavo kartupeļus - nomizo, nomazgā un sagriež vidēja biezuma šķēlītēs.
6. Pannā ieklāj cepampapīru, lai izvairītos no kartupeļu pierausānās pie pannas. Izkārto skaisti kartupeļu šķēlītes.
Foto: Zane Bloka
7. Pārlej nedaudz olīveļļas un pārkaisa ar garšvielām.
Foto: Zane Bloka
8. Virsū kartupeļiem kārto samarinētās gaļas šķēlītes.
Foto: Zane Bloka
9. Ievieto visu iepriekš uzsildītā krāsnī 180 grādos. Cep vidēji 45-60 min. Viss atkarīgs no krāsns. Gatavs brīdī, kad kartupeļi mīksti un gaļa neizdala asiņainas krāsas šķidrumu, kā arī iegriežot ir glīti balta.
Foto: Zane Bloka
10. Pasniedzam!
Foto: Zane Bloka
11. Labu apetīti!
Uz augšu