Annas Pannas medus kūka

2016. gada 18. maijs
Foto: Receptes.lv
Receptes autors - Anna Panna. Kūka gatavota Electrolux tvaika cepeškrāsnī.
Foto: Toms Norde
Pagatavošana
200 min
1. Medus kūkas kārtu sagatavošana:
2. Olas, cukuru un sviestu liek karstuma izturīgā bļodā un ūdens peldē izkausē. Ik pa brīdim masu var apmaisīt ar putojamo slotiņu. 2) Kad sviests ir izkusis un cukura graudiņi arī, bļodu var ņemt nost no karstuma.
3. Atsevišķā mazā trauciņā sajauc sāli, sodu un etiķi. Samaisa un lej klāt sviesta masai.
4. Kā pēdējos liek klāt miltus. Ar koka vai silikona lāpstiņu miltus iemīca mīklā.
5. Kad sastāvdaļas rūpīgi samīcītas kopā, bļodai pārklāj pāri pārtikas plēvi un liek uz 30 minūtēm ledusskapī atdzesēties. Mīklai jānostāvas, lai tā kļūtu elastīga un nedaudz cietāka.
6. Kad pagājušas 30 minūtes, mīklu ņem laukā no ledusskapja un sadala astoņās vienādās daļās.
7. Galdu viegli apbirdina ar miltiem, lai mīkla nepielīp. Katru no astoņām daļām izrullē un, izmantojot šablonu, izgriež apļus.
Foto: Receptes.lv
8. Medus kūkas kārtu cepšana:
9. Ielej 100 ml ūdens cepeškrāsns rezervuārā. Iestata cepeškrāsni PluSteam režīmā (tvaika simbols) un uzkarsē krāsni līdz 200◦C. Piespiež tvaika pogu un pagaida 5 minūtes.
10. Izgrieztos mīklas apļus liek uz pannas un cep cepeškrāsnī 5 – 6 minūtes, līdz tie ieguvuši zeltaini brūnu nokrāsu. Pēc cepšanas tos atdzesē uz līdzenas virsmas.
11. Krēma sagatavošana:
12. Medu, pūdercukuru un „Mascarpones” sieru liek bļodā un samaisa, līdz masa kļūst viendabīga.
13. Pievienojiet skābo krējumu un ar mikseri visu sakuļ, līdz masa kļuvusi nedaudz biezāka.
14. Kūkas būvēšana:
15. Sāk ar pirmo plāksni. To liek uz trauka, uz kura pasniegs kūku. Tai pa virsu klāj krēmu. Tā vienu virs otras sakrāmē visas plāksnes.
Foto: Receptes.lv
16. Gan ap malām, gan virspusi noklāj ar krēmu.
17. Kūku liek ledusskapī nostāvēties un ievilkties vismaz uz 2 stundām.
18. Dekorēt kūku var pēc sirds patikas, piemēram, Anna Panna to dekorē ar svaigām ogām un karamelizēto popkornu!
Foto: Receptes.lv
19. Lai izdodas!
Uz augšu