Ebi fry ar tartara mērci

5 1
Paldies, Receptes.lv lietotājam par recepti! :)

Sastāvdaļas

  • Tīģergarneles (netīrītas)
  • 3 olas
  • 2 sālīti gurķi
  • 1 sīpols (mazītiņš)
  • 1 /2 citrona
  • 4 tējkarotes majonēzes
  • Milti
  • Rīvmaize
  • Kartupeļu ciete
  • Pētersīļi
  • Sāls
  • Pipari
  • Dekorēšanai:
  • Tomāts
  • Ķīnas kāposts
  • Citrona šķēlīte
  • Pētersīļi

Pagatavošana

40 min.
  1. Novāra 2 olas un sagriež, sasmalcina.
  2. Sagriež sīpolu un liek ledus ūdenī ~ 3 min., un tad nosusina.
  3. Pievieno 1/2 citrona sulu, majonēzi, sagrieztos gurķus, pētersīļus, sāli.
  4. Sagriež ķīnas kāpostu un liek ledus ūdenī, tad nosusina un kārto uz šķīvja.
  5. Tīģergarnelēm noņem galvu, kājas un čaulu līdz astei. Nogriež aso astes daļu augšpusē, izgriež astei trīstūra formu. Tad ar kociņu iedur mugurā un izvelk, manuprāt, zarnas (to tumšo diedziņu, kurš bojā garšu).
  6. Izmērcē ūdenī ar cieti un tad noskalo.
  7. Tīģergarnelēs iegriež diagonālas svītriņas, ne pārāk dziļi un ne pārāk maz. Apber ar sāli un pipariem.
  8. Tīģergarneles apviļā miltos, tad olā, kura sakulta ar ūdeni un sāli, tad rīvmaizē. Liek karstā eļļā vārīties, līdz ķļūst brūnas. Nosusina.
  9. Dekorē.
  10. Labu apetīti!
    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas