Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

5 1

Sastāvdaļas

36 porcijas
  • 1.5 kg rabarberu
  • 600 g miltu mīklai + 150 g rabarberiem + 200 - 250 g drumstalām
  • 90 g cukura mīklai + 150 g rabarberiem + 100 g drumstalām
  • 500 ml piena
  • 250 g skābā krējuma
  • 1 l ūdens
  • 12 olas
  • 1 /3 glāzes eļļas
  • 50 g sviesta
  • 30 g kartupeļu cietes
  • 15 g sausā rauga
  • 5 g sāls
  • 5 g vaniļas cukura

Pagatavošana

120 min.
  1. Katliņā liek rabarberus, pielej ūdeni, pieber cukuru un uzvāra.
  2. Nokāš rabarberus. Atstāj atdzist.
  3. Gatavojam rauga mīklu. Bļodiņā ielej pienu un liek sildīties mikroviļņu krāsnī. Silda, lai nav par karstu un var ar rokām iemīcīt mīklu.
  4. Lielākā bļodā nosver sāli, cukuru un raugu. Klāt pielej eļļu un uzsildītu pienu. Visu kārtīgi maisa. Pakāpeniski iemaisa miltus. Mīklai ir jābūt pabiezai. Bļodu pārklāj ar dvieli un ļauj uzrūgt, apmēram stundu.
  5. Kad mīkla gatava, izrullē uz cepamā papīra nepieciešamo izmēru un pārceļ uz paplātes.
  6. Bļodā iesit olas, pieber cukuru, vaniļas cukuru un visu kārtīgi saputo, līdz masa kļūst balta un gaisīga. Masai pieber kartupeļu cieti, miltus un skābo krējumu.
  7. Masu sajauc kopā ar rabarberiem un pārlej uz rauga mīklas.
  8. Gatavo drumstalas. Blodā izkausē sviestu ar cukuru. Iemaisa miltus, līdz veidojas drumstaliņas.
  9. Pārkaisa plātsmaizi un liek cepties, apmēram, 20 - 25 min. 200 grādos, līdz kļūst zeltaini brūna un vidus ir izcepies.
  10. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

sanija 2016. gada 23. jūnijs 07:44
Sanāca pārāk šķidrs,tecēja arā pildījums.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize