Kūka - Piena gardums

2016. gada 13. aprīlis
Foto: Janas kūkas
Ja Tu proti izcept pankūkas, tad pratīsi izcept arī šo kūku. Tas ir tik vienkārši!
Par šādu recepti zināju jau pasen, bet tā kā kūku iztēlojos stipri saldu, uz tās cepšanu "nepanesos".
Pavisam nesen (varbūt "pankūksvētku" noskaņās...) kādā piektdienas vakarā to pagatavoju un biju tā iedvesmota, ka vēlos dalīties. Jā, un kūka kopā ar nesaldu pildījumu bija lieliska, tās iebiezinātā piena garšu nianses patiks visiem tiem, kuriem garšo piena karamele jeb gotiņa.
Pagatavošana
60 min
1. Sagatavo nepieciešamos produktus.
Foto: Janas kūkas
2. Bļodā iesit olu, pievieno iebiezināto pienu un miltus, sajauktus ar cepamo pulveri.
Foto: Janas kūkas
3. Pagatavo tādu kā pankūku mīklu. Mīkla aptuveni ir skāba krējuma konsistencē.
Foto: Janas kūkas
4. Uz cepešplāts izklāj cepamo papīru un uz tā uzlej vienu nelielu kausiņu masas, kuru ar karoti vai speciālo nazīti (spatulu) izlīdzina. Redzamās pamatnes ir aptuveni 21 cm diametrā un vienā reizē var izcept 2 šādas ripas. Kopā izcepu 7 ripas, bet to daudzums atkarīgs no plākšņu biezuma (varbūt, Tev sanāks 6 vai 8).
Ja vēlas lielāku kūku, mīklas daudzumu dubulto un cep vienu plāksni (aptuveni, 26 - 28 cm diametrā) vienā reizē.
Foto: Janas kūkas
5. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 5 - 7 minūtes. Gatavām plāksnēm noņem cepamo papīru (vieglāk to izdarīt karstām).
6. Atdzisušas plāksnes kārto un pilda ar saputotu krējumu. Taču iespējamas variācijas - skābais krējums, vārītais krēms utt. Gardi būs ar vārīto/putukrējuma krēmu. Vienīgais nosacījums - nevienu no pildījumiem īpaši nesaldināt, jo plāksnes pašas par sevi ir saldas.
Foto: Janas kūkas
7. Kūku var dekorēt, bet vienlīdz eleganta tā ir arī nedekorēta.

Labu apetīti!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu