Kūka - Piena gardums

4 1
Ja Tu proti izcept pankūkas, tad pratīsi izcept arī šo kūku. Tas ir tik vienkārši!!!
Par šādu recepti zināju jau pasen, bet tā, kā kūku iztēlojos stipri saldu, uz tās cepšanu "nepanesos". Pavisam nesen (varbūt "pankūksvētku" noskaņās...) kādā piektdienas vakarā to pagatavoju un biju tā iedvesmota, ka vēlos dalīties. Jā, un kūka kopā ar nesaldu pildījumu bija lieliska, tās iebiezinātā piena garšu nianses patiks visiem tiem, kuriem garšo piena karamele jeb gotiņa.

Sastāvdaļas

  • Plānajām kūkas kārtām:
  • 100 g miltu
  • 1 kārba iebiezinātā piena
  • 1 ola
  • 1 /2 tējk. cepamā pulvera
  • Putukrējumam:
  • 300 g saldā krējuma
  • Cukurs pēc garšas
  • Vaniļas cukurs

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagatavo nepieciešamos produktus.
    Sagatavo nepieciešamos produktus.
  2. Bļodā iesit olu, pievieno iebiezināto pienu un miltus, sajauktus ar cepamo pulveri.
    Bļodā iesit olu, pievieno iebiezināto pienu un miltus, sajau...
  3. Pagatavo tādu kā pankūku mīklu. Mīkla aptuveni ir skāba krējuma konsistencē.
    Pagatavo tādu kā pankūku mīklu. Mīkla aptuveni ir skāba krēj...
  4. Uz cepešplāts izklāj cepamo papīru un uz tā uzlej vienu nelielu kausiņu masas, kuru ar karoti vai speciālo nazīti (spatulu) izlīdzina. Redzamās pamatnes ir aptuveni 21 cm diametrā un vienā reizē var izcept 2 šādas ripas. Kopā izcepu 7 ripas, bet to daudzums atkarīgs no plākšņu biezuma (varbūt, Tev sanāks 6 vai 8).
    Ja vēlas lielāku kūku, mīklas daudzumu dubulto un cep vienu plāksni (aptuveni, 26 - 28 cm diametrā) vienā reizē.
    Uz cepešplāts izklāj cepamo papīru un uz tā uzlej vienu neli...
  5. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 5 - 7 minūtes. Gatavām plāksnēm noņem cepamo papīru (vieglāk to izdarīt karstām).
  6. Atdzisušas plāksnes kārto un pilda ar saputotu krējumu. Taču iespējamas variācijas - skābais krējums, vārītais krēms utt. Gardi būs ar vārīto/putukrējuma krēmu. Vienīgais nosacījums - nevienu no pildījumiem īpaši nesaldināt, jo plāksnes pašas par sevi ir saldas.
    Atdzisušas plāksnes kārto un pilda ar saputotu krējumu. Taču...
  7. Kūku var dekorēt, bet vienlīdz eleganta tā ir arī nedekorēta.

    Labu apetīti!
    Kūku var dekorēt, bet vienlīdz eleganta tā ir arī nedekorēta...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize