Sēņu žuljēns

4 1
Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)

Man bērnībā bija vājība uz žuljēniem, atceros, kad mammas kafejnīcā vienmēr izdīcu pavāriem vistas vai sēņu žuljēna porciju pusdienās. Toreiz gan ēdienu rotāja bieza siera kārta un kārtīga saldā krējuma pievienotā vērtība.. man bija interese, vai šo ēdienu var pagatavot kaut kā veselīgāk, saglabājot lielisko, nostaļģijas pilno garšu? Šķiet, ka man izdevās! :)

Sastāvdaļas

1 porcijas
  • 200 g sēņu (šampinjoni vai meža sēnes), sakapātas šķēlēs
  • 1 sarkanais sīpols, sagriezts
  • 1 /2 bundžas "Cosmoveda" kokosriekstu piena
  • 3 ēd.k. Marigold rauga pārslu
  • Gī sviests vai kokosriekstu eļļa cepšanai
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • Muskatrieksts pēc garšas
  • Sauja svaigi sakapātas kinzas

Pagatavošana

15 min.
  1. Uz pannas izkausē taukvielas, viegli apcep sīpolus, tad pievieno sēnes.
  2. Ik pa laikam maisot, sēnes sautē uz pannas, tad pievieno garšvielas un cep, līdz tās mīkstas un nedaudz zeltainas.
  3. Tad pievieno kokosriekstu pienu un sautē, līdz piens reducējies un izveidojusies bieza sēņu mērces konsistence.
  4. Pievieno rauga pārslas un kinzu, un pasniedz!
    Pievieno rauga pārslas un kinzu, un pasniedz!
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

mg 2016. gada 23. aprīlis 16:30
īstā laikā publicēta recepte, aprīlī taču mēs visi Latvijā sēņojam

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas