Sacepuma ligzdas

5 1

Sastāvdaļas

10 porcijas
  • Masai:
  • 0.5 kg kartupeļu
  • 0.5 kg maltās gaļas
  • 150 g ātri vārāmo auzu pārslu
  • 2 olas
  • 1 liels sīpols
  • 1 - 2 ķiploka galviņas (ja lielas, tad 1)
  • 3 ēd. k. krējuma
  • 2 tējk. sāls (bez kaudzes)
  • 1 tējk. lupstāja
  • Pipari (naža gals)
  • Pildījumam:
  • 2 olas
  • 150 g siera
  • 4 tējk. majonēzes
  • (šeit var arī improvizēt un izmantot sev tīkamus produktus)
  • Mērcei:
  • 1 glāze krējuma
  • 150 g lociņu
  • 1 tējk. mārrutku
  • Sāls ( pēc garšas)
  • (Var pievienot arī nedaudz izspiestu citrona sulu)

Pagatavošana

2 min.
  1. Malto gaļu ieliek palielā bļodā, kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves, sīpolus smalki sasmalcina un apcep gaiši brūnus, ķiplokus izspiež caur ķiploku spiedi. Mērcei smalki sagriež lociņus un sajauc ar krējumu, mārrutkiem un sāli.
    Malto gaļu ieliek palielā bļodā, kartupeļus sarīvē uz rupjās...
  2. Bļodā pie maltās gaļas pievieno sarīvētus kartupeļus, apceptos sīpolus, sasmalcinātos ķiplokus, olas, krējumu, auzu pārslas, sāli, piparus, lupstāju. Visu kārtīgi samaisa.
    Bļodā pie maltās gaļas pievieno sarīvētus kartupeļus, apcept...
  3. No masas veido liela izmēra bumbas. Liek cepties uz sakarsētas pannas. Apcep no abām pusēm zeltaini brūnas un liek uz cepešpannas. Tām bumbām, kurām ir plānots izveidot ligzdiņas - vienu pusi apcep mazāk. Tad ar tējkaroti izveido ligzdas. Liek cepties 180 grādos 15 min.
    No masas veido liela izmēra bumbas. Liek cepties uz sakarsēt...
  4. Kad ligzdas apceptas, tās pilda ar olām, majonēzi, sieru. (Var pildīt ar sēnēm, papriku utt. Pēc brīvas izvēles..)
    Kad ligzdas apceptas, tās pilda ar olām, majonēzi, sieru. (V...
  5. Cep 180 grādos 5- 10 min.
    Cep 180 grādos  5- 10 min.
  6. Servē porcijas. Pasniedz ar lociņu, krējuma mērci. Dekorē ar marinētām sviesta pupiņām un marinētiem ķiploku kātiem vai pēc brīvas izvēles un gaumes.
  7. Šādi izskatās dažādi pildītas Sacepuma ligzdas.
    Šādi izskatās dažādi pildītas Sacepuma ligzdas.
  8. Sacepuma ligzdas lieliski garšo arī aukstā veidā kā uzkodas.
    Sacepuma ligzdas lieliski garšo arī aukstā veidā kā uzkodas.
  9. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni