Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes olas ar pildījumu

2016. gada 23. marts
Foto: Aniii7
Lielisks deserts lieliem un maziem.
Pagatavošana
95 min
1. Pildījuma pagatavošana:
2. Bļodā liek 200 g krēmsiera, pievieno 2 ēd. k. cukura un 3 ēd. k. riekstu sviesta ar gabaliņiem. Visu saputo ar mikseri viendabīgā masā.
3. Cepumus salauž un samaļ pavisam smalki.
4. Gatavo šokolādes olas:
5. Salauž šokolādi mazos gabaliņos un liek sausā stikla vai plastmasas traukā.
6. Uzvāra tējkannā ūdeni un ielej katliņā, pielej aukstu ūdeni, sajauc. Atceramies, ka piena šokolāde kūst jau pie zemas temp. t.i. 40 grādos, esiet arī uzmanīgi ar ūdens iekļūšanu pie šokolādes, tad jums nekas neizdosies un šokolāde savelsies gabalos.
7. Kausē šokolādi.
8. Kad izkususi, ņem silikona oliņu formas un ieziež tās ar šokolādi. Liek saldētavā uz 15 min.
9. Šokolādes olu pildīšana:
10. Izņem no saldētavas olas un pilda pildījumu iekšā, atstājot 2 mm, lai varētu pildīt cepumus.
11. Pa virsu pild cepumus, mazliet iespiežot krēmā.
12. Uzber cukura bumbiņas.
13. Liek saldētavā uz stundu, jo tad labāk varēsiet izņemt no formiņām un šokolādes olas nesaplīsīs.
14. Beigās olas varat salīmēt kopā vai pasniegt tāpat atvērtā veidā.
15. Labu apetīti :)
Uz augšu