Grūbu risoto ar šampinjoniem

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 350 g grūbu
  • 300 g šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 500 ml buljona
  • 200 g saldā krējuma
  • Rīvēts siers
  • Lociņi vai citi zaļumi dekorēšanai
  • Eļļa apcepšanai
  • Sāls

Pagatavošana

60 min.
  1. Sīki sagrieztu sīpolu apcep eļļā, līdz tas kļūst zeltains, pievieno sagrieztus šampinjonus, samaisa un apcep.
  2. Masā iemaisa grūbas un nedaudz apcep, līdz paliek zeltainas.
  3. Pēc tam visam pielej buljonu. Pievieno sāli un vāra ~ 40 min., kamēr grūbas ir mīkstas.
  4. Pielej saldo krējumu un pasautē, kamēr masa sabiezē.
  5. Gatavu nedaudz patur zem vāka, lai savelkas. Pasniedz pārkaisītu ar rīvētu sieru un zaļumiem.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni