Torte Napoleons

5 1
Kūkas formas diametrs 26 cm.

Sastāvdaļas

  • Pamatnei ( 5 kārtām):
  • 5 glāzes miltu (šeit 1 glāze atbilst 200 ml)
  • 500 g sviesta
  • 1 glāze (var būt mazāk) ūdens ar nedaudz pievienotu etiķi (etiķūdenim jābūt viegli skābenam)
  • Šķipsniņa sāls
  • Krēmam:
  • 0.5 l piena
  • 4 olu dzeltenumi
  • 100 g jeb ½ glāze cukura
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 60 g miltu – (vienāds ar ½ glāzi vai 3 ēd. k.)
  • 70 g sviesta
  • 1 glāze saputota saldā krējuma
  • Pildījumam:
  • Blendētas brūklenes ar cukuru

Pagatavošana

230 min.
  1. Gatavojam trauslo/kapāto mīklu (ātrais variants):
  2. Uz galda virsmas izklāj silikona pamatni vai cepampapīru, vai arī platu bļodu un izsijā paredzēto miltu daudzumu.
  3. Aukstu sviestu uz rupjās rīves ierīvē miltos, ik pa brīdim tos viegli sajaucot ar jau sarīvēto sviestu.
    Aukstu sviestu uz rupjās rīves ierīvē miltos, ik pa brīdim t...
  4. Kad sviests sarīvēts un sajaukts ar miltiem, izveido vidū bedrīti un pamazām ielej etiķūdeni tik, cik nepieciešams, lai masa mīcot būtu viendabīga (varbūt visu nevajadzēs).
    Kad sviests sarīvēts un sajaukts ar miltiem, izveido vidū be...
  5. Visas sastāvdaļas ātri samīca viendabīgā masā un sadala 5 daļās, kuras ievieto ledusskapī.
    Visas sastāvdaļas ātri samīca viendabīgā masā un sadala 5 da...
  6. Tikmēr gatavo vārīto krēmu ar putukrējumu:
  7. Uzliek katliņā vārīties pienu.
  8. Tikmēr traukā sajauc olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru un maisa (neputo), līdz cukurs izkusis. Pievieno miltus un masu izmaisa līdz viendabīgai konsistencei.
  9. Tiklīdz piens uzmetis pirmo burbuli, noņem no plīts un lēnā strūklā lej klāt olu masai, vienlaicīgi to maisot.
  10. Rūpīgi izmaisa un lej atpakaļ katliņā (ja nepieciešams, katliņu izmazgā no piena nosēdumiem) un uz lēnas uguns karsē, šķidrumu visu laiku maisot, līdz tas sabiezē. Tad, kad masa ir sabiezējusi, enerģiski maisot, to vēl uz uguns pāris minūtes karsē.
    Rūpīgi izmaisa un lej atpakaļ katliņā (ja nepieciešams, katl...
  11. Karstai masai pievieno norādīto daudzumu (50 g) sviesta un samaisa. Pārliek bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi.
    Karstai masai pievieno norādīto daudzumu (50 g) sviesta un s...
  12. Atdzisušai masai pievieno glāzi saputotu saldo krējumu (var arī vairāk).
    Atdzisušai masai pievieno glāzi saputotu saldo krējumu (var...
  13. Gards pildījums kūkām ir gatavs!
    Gards pildījums kūkām ir gatavs!
  14. Cep plāksnes:
  15. Sadalītās 5 mīklas daļas izveltnē. Veltnē ar aprēķinu, lai plāksne ir lielāka par izvēlēto tortes diametru.
    Sadalītās 5 mīklas daļas izveltnē. Veltnē ar aprēķinu, lai p...
  16. Sadursta ar dakšiņu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (vismaz 15 minūtes tai jābūt uzkarsētai) 200 grādu temperatūrā līdz plāksne ir brūna.
    Sadursta ar dakšiņu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (v...
  17. Tiklīdz plāksne izņemta no krāsns un uzlikta uz dēlīša, nomēra izvēlēto diametru - uzliek virsū tortes pamatni vai šķīvi un ar asu nazīti vai picas nazi apgriež maliņas. Tās sadrupina un izmanto dekorēšanai.
    Tiklīdz plāksne izņemta no krāsns un uzlikta uz dēlīša, nomē...
  18. Tagad pats patīkamākais, liekam torti kopā. Uz pirmās kārtas smērē krēmu, uz otrās - skābu ievārījumu (brūklenes, dzērvenes, bet var improvizēt) un krēmu, trešajā, ceturtajā un piektajā krēms (var variēt un divās kārtās smērēt ogu masu, bet var arī to nesmērēt vispār).
    Tagad pats patīkamākais, liekam torti kopā. Uz pirmās kārtas...
  19. Kūku dekorēt var dažādi - gan tradicionāli ar sadrupinātu biskvītu, gan no krēma veidojot dekorus, gan izmantojot ogas.

    Lai labi garšo!
    Kūku dekorēt var dažādi - gan tradicionāli ar sadrupinātu bi...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Jana 2016. gada 19. oktobris 08:22
Laiks tiešām jāiegulda, bet ja ir kāds palīgs, kurš izrullē, iet ātrāk:)) Un rezultāts ir tā vērts:))
pele 2016. gada 31. jūlijs 13:46
Izskatās brīnumgarda. Diezgan daudz laiks jāiegūlda tajā..

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize