Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pikšas fileja ar zaļumu mērci

2016. gada 9. marts
Foto: Topi Vesels
Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)
Pagatavošana
10 min
1. Pagatavo mērci - visas sastāvdaļas sablendē, pievienojot tās vairāk vai mazāk, vadoties pēc savas garšas. Olīveļļu pievieno tik daudz, lai izdotos zaļumus sablendēt vienmērīgi.
2. Salātus saplucina uz šķīvja, pārlaista ar olīveļļu. Pēc izvēles var piespiest citrona sulu vai pievienot balzamiko etiķi.
3. Pagatavo pikšas fileju (tā iepriekš ir jāatlaidina, turot filejas paciņu aukstā ūdenī apmēram 1 stundu). Uzkarsē uz pannas gī sviestu, liek fileju cepties. Apcep no abām pusēm apmēram 1 minūti, pārkaisa ar sāli un pipariem, pēc vēlamās garšas.
4. Kārto fileju uz salātiem, pārlej ar zaļumu mērci un pasniedz! :)
5. Lai labi garšo!
Uz augšu