Pikšas fileja ar zaļumu mērci

3 1
Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)

Sastāvdaļas

1 porcijas
  • Pikšas filejai:
  • Oscar's Fish saldētā pikšas fileja
  • Gī sviests cepšanai
  • Ķeltu sāls
  • Melnie pipari
  • Salātiem:
  • 2 kārtīgas saujas salātu un bokčoi, vai citu zaļumu pēc izvēles
  • Olīveļļa pēc izvēles
  • Zaļumu mērcei:
  • Sauja pētersīļu
  • Sauja diļļu
  • 1 ķiploka daiva, izspiesta caur ķiplokspiedi
  • Melnie pipari
  • Ķeltu sāls pēc garšas
  • 1 /2 tējk. maltu sinepju sēklu (sinepju sēklu pulveris)
  • 1 ēd. k. citrona sulas
  • Olīveļļa pēc vajadzības (lai varētu mērci vienmērīgi sablendēt)

Pagatavošana

10 min.
  1. Pagatavo mērci - visas sastāvdaļas sablendē, pievienojot tās vairāk vai mazāk, vadoties pēc savas garšas. Olīveļļu pievieno tik daudz, lai izdotos zaļumus sablendēt vienmērīgi.
  2. Salātus saplucina uz šķīvja, pārlaista ar olīveļļu. Pēc izvēles var piespiest citrona sulu vai pievienot balzamiko etiķi.
  3. Pagatavo pikšas fileju (tā iepriekš ir jāatlaidina, turot filejas paciņu aukstā ūdenī apmēram 1 stundu). Uzkarsē uz pannas gī sviestu, liek fileju cepties. Apcep no abām pusēm apmēram 1 minūti, pārkaisa ar sāli un pipariem, pēc vēlamās garšas.
  4. Kārto fileju uz salātiem, pārlej ar zaļumu mērci un pasniedz! :)
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

ha-ha 2016. gada 14. marts 22:24
Vissavrīgākā sastāvdaļa ir ķeltu sāls!!!!! ja tā nebūs , tad ēdiens ir izmetams! NOPIETNI!!!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni