Janas banānu kūka

4 1
Kūku Banoffee gatavoju pirmo reizi. Tās nosaukums apvieno sastāvā esošo piena karameli un banānus, kas tad arī ir kūkas garšas atslēga.
Šoreiz izmantoju alumīnija follija veidni 27 cm (nopērkama Gemoss, Cenu klubs, Rimi).

Sastāvdaļas

  • 1/2 bundžas vārīta kondensētā krēma (ieteicams pirkt pagatavotu no dabīgā piena, nevis - "izstrādājumu")
  • 4 banāni
  • 300 g saldā krējuma
  • 1.5 paciņas cepumu "Selga"
  • 70 g kausēta vai ļoti mīksta sviesta
  • Vaniļas cukurs
  • Šokolāde vai kakao - dekorēšanai

Pagatavošana

40 min.
  1. Sasmalcina cepumus un pievieno tiem sviestu. Masu izmīca ar rokām un stingri "iepresē" veidnē.
    Sasmalcina cepumus un pievieno tiem sviestu. Masu izmīca ar...
  2. Cepumu pamatnei pārklāj vārīto krēmu ar aprēķinu, lai nav īpaši biezs slānis. Nevēlējos, lai kūka ir ļoti salda. Pirkto kondensēto krēmu var aizstāt ar paša gatavotu karameli: http://receptes.tvnet.lv/receptes/varitais-kondensetais-piens-jeb-karamele/
    Cepumu pamatnei pārklāj vārīto krēmu ar aprēķinu, lai nav īp...
  3. Pār izlīdzināto vārītā krēma kārtu pārklāj banānu ripiņas. Šeit noteikti var improvizēt individuāli - banānus var likt vairākās kārtās.
    Pār izlīdzināto vārītā krēma kārtu pārklāj banānu ripiņas. Š...
  4. Saputotu saldo krējumu pikās liek pār banāniem.
    Saputotu saldo krējumu pikās liek pār banāniem.
  5. Pārkaisa ar rīvētu šokolādi.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize