Asā foreles zupa ar stikla nūdelēm

3 1
No sērijas...kad Rimi atlaides uz forelēm un nezinkāduzupuuzvārit...

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • Foreles asakas, galva, aste (pa 2 no katra)
  • Selerija (2 mazāki vai 1 lielāks kāts)
  • Citrons vai citronzāle (1 šķēle citrona vai puse no citronzāles)
  • 1 sīpols (vidējs lauku)
  • 1 burkāns (mazāks par sandartu)
  • 1.5 ēd. k. Oyster (austeru) mērces
  • 1.5 Čili pulveris (kaskadieriem - 3 naža gali, pārējiem - 1,5)
  • 2 ēd. k. sojas mērces
  • Stikla nūdeles (daudz nevajag, tā lai pa apakšu tikai peldās)

Pagatavošana

60 min.
  1. Tātad sekojoša secība:
  2. Piegāž katlā ūdeni 2 l (jo pa ceļam izvārīsies daudz).
  3. Ieliek foreles aukstā ūdenī un vāra 40 min.
  4. Pa to laiku smalki sagriež sīpolus un SAGRIEŽ burkānus pusē no pusmēnestiņiem.
  5. Izzvejo ārā visus foreļu brīnumus un gāž klāt:
  6. Citronu vai citronzāli
  7. Austeru mērci
  8. Sojas mērci (pagaršot pēc austermērces, nepārforsēt)
  9. Čili pulveri
  10. Burkānus
  11. Pavāra 5 min.
  12. Tad liek klāt:
  13. Sīplous
  14. Seleriju
  15. Un vāra 15 min.
  16. Pa to laiku izķidāj no asakām foreļu gaļu, ja ir, un met katlā klāt.
  17. 5 min. pirms fināla liek iekšā nūdeles .
  18. Sanāks ass, patumš zupēns.
  19. Foreli var protams ar lasi aizstāt...
  20. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas