Zemesriekstu krēma rulete

3 1
Neaprakstāmi garšīga rulete Jūsu svētkiem vai ikdienai!

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • Biskvītam:
  • 2 olas
  • 2 ēd. k. miltu
  • 2 ēd. k. cukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • Vaniļas ekstrakts
  • Krēmam:
  • 3 ēd. k. zemesriekstu sviesta ar gabaliņiem
  • 300 ml saldā krējuma
  • 4 ēd. k. cukura
  • Vaniļas ekstrakts
  • Dekorēšanai:
  • 1 zemene
  • Piena šokolāde

Pagatavošana

30 min.
  1. Biskvīta pagatavošana:
  2. Iesit 2 olas bļodā, pievieno 2 ēd. k. cukura, ar mikseri saputo.
  3. Pievieno vaniļas ekstraktu.
  4. 2 ēd. k. miltu samaisa ar 1 tējk. cepamā pulvera. Iesijā olu masā, sakuļ vai iecilā.
  5. Liek ietaukotā cepampannā. Cep 5 - 7 min. 200 grādos.
  6. Krēma pagatavošana:
  7. 300 ml saldā krējuma ielej traukā, pievieno vaniļas ekstraktu un 4 ēd. k. cukura. Ar mikseri saputo līdz biezam krēmam.
  8. Krēmam pievieno 3 ēd. k. riekstu sviesta ar gabaliņiem, saputo. Krēms gatavs.
  9. Ruletes pagatavošana:
  10. Dekorēšanas zemeni sagriež ripiņās, katru ripiņu sagriež trijās daļās.
  11. Kad biskvīts atdzisis, nosmērē to ar krēmu un sarullē. Nosmērē arī ruletes augšu ar krēmu.
  12. Dekorē ar zemenes šķēlēm.
  13. Šokolādes kausēšana:
  14. Jāatceras, ka piena šokolāde un baltā šokolāde ir jākausē zemā temperatūrā, t.i., 40 grādos, nevis verdošā ūdenī 100 grādos.
  15. Tātad salauž šokolādi gabaliņos un liek sausā konditorejas maisiņā. Liek kausēties.
  16. Kad izkususi, dekorē ruleti :)
  17. Labu apetīti :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Jans 2016. gada 3. marts 11:32
Uz 2 ēd. karotēm miltu veselu tējkaroti cepamā pulvera??? Tas ir par traku. Biskvīts ļoti labi paceļas arī bez cepamā pulvera. Nekad mūžā neesmu kūkām lietojis un arī neiesaku, sevišķi no tāda daudzuma taču mainās garša un ne uz to labāko pusi.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize