Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Zemesriekstu krēma rulete

2016. gada 1. marts
Foto: Aniii7
Neaprakstāmi garšīga rulete Jūsu svētkiem vai ikdienai!
Pagatavošana
30 min
1. Biskvīta pagatavošana:
2. Iesit 2 olas bļodā, pievieno 2 ēd. k. cukura, ar mikseri saputo.
3. Pievieno vaniļas ekstraktu.
4. 2 ēd. k. miltu samaisa ar 1 tējk. cepamā pulvera. Iesijā olu masā, sakuļ vai iecilā.
5. Liek ietaukotā cepampannā. Cep 5 - 7 min. 200 grādos.
6. Krēma pagatavošana:
7. 300 ml saldā krējuma ielej traukā, pievieno vaniļas ekstraktu un 4 ēd. k. cukura. Ar mikseri saputo līdz biezam krēmam.
8. Krēmam pievieno 3 ēd. k. riekstu sviesta ar gabaliņiem, saputo. Krēms gatavs.
9. Ruletes pagatavošana:
10. Dekorēšanas zemeni sagriež ripiņās, katru ripiņu sagriež trijās daļās.
11. Kad biskvīts atdzisis, nosmērē to ar krēmu un sarullē. Nosmērē arī ruletes augšu ar krēmu.
12. Dekorē ar zemenes šķēlēm.
13. Šokolādes kausēšana:
14. Jāatceras, ka piena šokolāde un baltā šokolāde ir jākausē zemā temperatūrā, t.i., 40 grādos, nevis verdošā ūdenī 100 grādos.
15. Tātad salauž šokolādi gabaliņos un liek sausā konditorejas maisiņā. Liek kausēties.
16. Kad izkususi, dekorē ruleti :)
17. Labu apetīti :)
Uz augšu