Janas vienkāršā šokolādes kūka

4 1
Gatavojot kūku, man ir divi mērķi - izmēģināt īpašos smalkos kviešu miltus un atdzīvināt, tā dēvēto, melnā prinča biskvīta recepti. Patiesībā, esmu jauna biskvīta meklējumos - tāda, kurš nav tik sauss kā parastais, bet nav arī pārāk trekns. Šokolādes tortei noteikti labs risinājums ir melnais princis.

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze krējuma
  • 2 olas
  • 1 ēd. k. kakao
  • 1 tējk. sodas
  • Rums, balzāms pēc izvēles
  • Krēmam:
  • 6 ēd. k. ar kaudzi skāba krējuma
  • Cukurs pēc garšas
  • 3 ēd. k. kakao - jāskatās pēc izvēles - jo vairāk kakao, jo biezāks krēms un šokolādīgāka garša

Pagatavošana

100 min.
  1. Gatavo biskvītu.
  2. Viss ļoti vienkārši - sakuļ olas ar cukuru un pievieno krējumu, kurā iepriekš iemaisīta soda.
    Viss ļoti vienkārši - sakuļ olas ar cukuru un pievieno krēju...
  3. Visu samaisa un pievieno miltus, kakao un beigās nedaudz alkohola. Tā kā izmantoju īpaši smalkos miltus, liku par 1 ēd. k. vairāk kā receptē norādīts. Masa sanāca diezgan šķidra - lejama krējuma konsistencē.
    Visu samaisa un pievieno miltus, kakao un beigās nedaudz alk...
  4. Masu lej veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
    Masu lej veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  5. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170 grādu karstumā un cep aptuveni pusstundu.
    Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170 grādu karstumā un ce...
  6. Gatavu biskvītu 10 min. atdzesē, tad liek uz restīšu paliktņa, noņem papīru un ļauj kādu brīdi atpūsties.
    Gatavu biskvītu 10 min. atdzesē, tad liek uz restīšu paliktņ...
  7. Gatavo kakao krēmu.
  8. Emaljētā bļodiņā vai mazā katliņā liek skābo krējumu, cukuru un samaisa. Pievieno kakao.
    Emaljētā bļodiņā vai mazā katliņā liek skābo krējumu, cukuru...
  9. Masu kārtīgi izmaisa un pagaršo - tai jābūt ar izteiktu kakao garšu - ja vēlas, lai kūka ir šokolādīga.
    Masu kārtīgi izmaisa un pagaršo - tai jābūt ar izteiktu kaka...
  10. Šajā gadījumā pievienoju vēl kakao un arī cukuru.
    Šajā gadījumā pievienoju vēl kakao un arī cukuru.
  11. Tagad masu liek uz lēnas uguns un kakao izkausē. Masai mainīsies krāsa un īstā garša sagaršojama būs tikai tagad.
    Tagad masu liek uz lēnas uguns un kakao izkausē. Masai mainī...
  12. Biskvīts ir padzisis, bet ne pavisam. Tieši tādam biskvītam ķeros klāt un pārgriežu uz pusēm. Jāpiezīmē, ka biskvīts ir labi izdevies.
    Biskvīts ir padzisis, bet ne pavisam. Tieši tādam biskvītam...
  13. Arī krēms vēl ir silts, daļu krēma pārklāj abām plāksnēm (otrai plāksnei tā būs apakšējā daļa) un pagaida min. 10.
    Arī krēms vēl ir silts, daļu krēma pārklāj abām plāksnēm (ot...
  14. Krēms ir iesūcies biskvītā un es vēlreiz daļu krēma pārklāju un pārsmērēju pamatnēm. Šādi daru, lai krēms vairāk iesūktos biskvītā, jo kamēr abi komponenti ir silti, krēms iesūcas dziļāk - gatavs produkts būs viendabīgs un arī krēms nenopilēs.
    Krēms ir iesūcies biskvītā un es vēlreiz daļu krēma pārklāju...
  15. Kad krēms ir iesūcies (tas notiek diezgan ātri), virsējo plāksni uzliek uz pirmās plāksnes, virsmu pārklāj ar pāris karotēm krēma un liek ledusskapī. Šajā gadījumā dekoram nederēs sīki dekorējamie graudiņi un pērlītes, tie iegrims krēmā. Es atradu ledusskapī dažus auglīšus, palikušus no iepriekšējās kūkas dekorēšanas, un iemontēju tos dekorā.
  16. Lai iegūtu reljefainu virsmu, kā titulattēlā, izmantots šokolādes ganašē - uzkarsēts saldais krējums + gabaliņos sasmalcināta tumšā šokolāde, recepte atrodama aprakstā "Krēmi tortēm un kūkām" šokolādes ganašē.
  17. Vēl viena variācija par dekorēšanu.
    Vēl viena variācija par dekorēšanu.
  18. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize