Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Janas vienkāršā šokolādes kūka

2016. gada 26. februāris
Foto: Janas kūkas
Gatavojot kūku, man ir divi mērķi - izmēģināt īpašos smalkos kviešu miltus un atdzīvināt, tā dēvēto, melnā prinča biskvīta recepti. Patiesībā, esmu jauna biskvīta meklējumos - tāda, kurš nav tik sauss kā parastais, bet nav arī pārāk trekns. Šokolādes tortei noteikti labs risinājums ir melnais princis.
Pagatavošana
100 min
1. Gatavo biskvītu.
2. Viss ļoti vienkārši - sakuļ olas ar cukuru un pievieno krējumu, kurā iepriekš iemaisīta soda.
Foto: Janas kūkas
3. Visu samaisa un pievieno miltus, kakao un beigās nedaudz alkohola. Tā kā izmantoju īpaši smalkos miltus, liku par 1 ēd. k. vairāk kā receptē norādīts. Masa sanāca diezgan šķidra - lejama krējuma konsistencē.
Foto: Janas kūkas
4. Masu lej veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
Foto: Janas kūkas
5. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170 grādu karstumā un cep aptuveni pusstundu.
Foto: Janas kūkas
6. Gatavu biskvītu 10 min. atdzesē, tad liek uz restīšu paliktņa, noņem papīru un ļauj kādu brīdi atpūsties.
Foto: Janas kūkas
7. Gatavo kakao krēmu.
8. Emaljētā bļodiņā vai mazā katliņā liek skābo krējumu, cukuru un samaisa. Pievieno kakao.
Foto: Janas kūkas
9. Masu kārtīgi izmaisa un pagaršo - tai jābūt ar izteiktu kakao garšu - ja vēlas, lai kūka ir šokolādīga.
Foto: Janas kūkas
10. Šajā gadījumā pievienoju vēl kakao un arī cukuru.
Foto: Janas kūkas
11. Tagad masu liek uz lēnas uguns un kakao izkausē. Masai mainīsies krāsa un īstā garša sagaršojama būs tikai tagad.
Foto: Janas kūkas
12. Biskvīts ir padzisis, bet ne pavisam. Tieši tādam biskvītam ķeros klāt un pārgriežu uz pusēm. Jāpiezīmē, ka biskvīts ir labi izdevies.
Foto: Janas kūkas
13. Arī krēms vēl ir silts, daļu krēma pārklāj abām plāksnēm (otrai plāksnei tā būs apakšējā daļa) un pagaida min. 10.
Foto: Janas kūkas
14. Krēms ir iesūcies biskvītā un es vēlreiz daļu krēma pārklāju un pārsmērēju pamatnēm. Šādi daru, lai krēms vairāk iesūktos biskvītā, jo kamēr abi komponenti ir silti, krēms iesūcas dziļāk - gatavs produkts būs viendabīgs un arī krēms nenopilēs.
Foto: Janas kūkas
15. Kad krēms ir iesūcies (tas notiek diezgan ātri), virsējo plāksni uzliek uz pirmās plāksnes, virsmu pārklāj ar pāris karotēm krēma un liek ledusskapī. Šajā gadījumā dekoram nederēs sīki dekorējamie graudiņi un pērlītes, tie iegrims krēmā. Es atradu ledusskapī dažus auglīšus, palikušus no iepriekšējās kūkas dekorēšanas, un iemontēju tos dekorā.
16. Lai iegūtu reljefainu virsmu, kā titulattēlā, izmantots šokolādes ganašē - uzkarsēts saldais krējums + gabaliņos sasmalcināta tumšā šokolāde, recepte atrodama aprakstā "Krēmi tortēm un kūkām" šokolādes ganašē.
17. Vēl viena variācija par dekorēšanu.
Foto: Janas kūkas
18. Labu apetīti!
Uz augšu