Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena piparmētru krēms ar šokolādi un cepumiem

2016. gada 26. februāris
Foto: A.J.
Pagatavošana
45 min
1. Mazā bļodinā uzbriedina želatīnu aukstā ūdenī.
2. Saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru saputo, klāt pieliek biezpienu un smalki sakapātu piparmētru. Visu kartīgi samaisa.
3. Mikroviļņu krāsnī izkausē uzbriedinātu želatīnu un iemaisa biezpiena piparmētru masā. Liek ledusskapī uz 10 min.
4. Kamēr masa atpūšas, gatavo šokolādes, cepumu masu:
5. Cepumus smalki sakapā. Liek bļodā. Citā traukā liek sviestu un cukuru, mikroviļņu krāsnī izkausē. Sviestam klāt liek vaniļas cukuru, caur sietu izsijātu kakao un karameli. Visu samaisa un pievieno klāt cepumus un atkal visu kārtīgi samaisa.
6. Desertu trauka apakšu noklāj ar šokolādes cepumu masu. Pa virsu, caur konditorejas maisiņu (ja nav maisiņa var likt arī ar karoti) izspiež biezpiena piparmētras krēmu.
7. No pāri palikušās masa taisa mazas bumbiņas un apvīļā tās kakao.
8. Dekorē ar šokolādes bumbiņu un pāris piparmetras lapiņām .
Foto: A.J.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu