Biezpiena piparmētru krēms ar šokolādi un cepumiem

4 1

Sastāvdaļas

17 porcijas
  • Krēmam:
  • 1 l 35% saldā krējuma
  • 250 g biezpiena
  • 200 g cukura
  • 150 g piparmētru
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 10 g želatīna
  • Šokolādes cepumu masai:
  • 250 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 250 g kakao
  • 100 g karameles (var arī bez)
  • 2 paciņas Selgas cepumu

Pagatavošana

45 min.
  1. Mazā bļodinā uzbriedina želatīnu aukstā ūdenī.
  2. Saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru saputo, klāt pieliek biezpienu un smalki sakapātu piparmētru. Visu kartīgi samaisa.
  3. Mikroviļņu krāsnī izkausē uzbriedinātu želatīnu un iemaisa biezpiena piparmētru masā. Liek ledusskapī uz 10 min.
  4. Kamēr masa atpūšas, gatavo šokolādes, cepumu masu:
  5. Cepumus smalki sakapā. Liek bļodā. Citā traukā liek sviestu un cukuru, mikroviļņu krāsnī izkausē. Sviestam klāt liek vaniļas cukuru, caur sietu izsijātu kakao un karameli. Visu samaisa un pievieno klāt cepumus un atkal visu kārtīgi samaisa.
  6. Desertu trauka apakšu noklāj ar šokolādes cepumu masu. Pa virsu, caur konditorejas maisiņu (ja nav maisiņa var likt arī ar karoti) izspiež biezpiena piparmētras krēmu.
  7. No pāri palikušās masa taisa mazas bumbiņas un apvīļā tās kakao.
  8. Dekorē ar šokolādes bumbiņu un pāris piparmetras lapiņām .
    Dekorē ar šokolādes bumbiņu un pāris piparmetras lapiņām .
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

A.J. 2016. gada 6. marts 18:50
Jans, nē pa prieksu masu liek traukos un tikai pēc tam taisa bumbiņas.
Jans 2016. gada 28. februāris 16:48
Vai tiešām pēc masas pagatavošanas uzreiz no atlikušās masas gatavo bumbiņas un tika pēc tam traukā liek masu. Ja jau izmantots atlikums, kur tad rodas masa, ko likt traukā. Liekas, ka sajaukti vietām 5. un 6.punkts. Kāds irstingri sapinies meistarībā (rakstu darbos, ne ēst gatavošanā). Rakstīts, ka Grāpīša kungs ir labojis recepti. Ko īsti??? Varbūt nelabota būtu pareizāka!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti