Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tirgus labumu simfonija

2016. gada 8. februāris
Foto: Annijas Virtuvē
Paldies, par recepti tās autorei Annijai no "Annijas virtuvē"!

Pagājušajā gadā pie manis bija ārkārtīgi daudz kabaču. Es pat teiktu, ka par daudz. Bet ar visu to šogad tomēr prasās atkal… :)
Pagatavošana
50 min
1. Uz pannas uzkarsē eļļu, virsū liek sakapātus ķiplokus, fenheli, ingveru. Kad “uzsit” fantastiskais aromāts, liek virsū sīpolus un mazliet apbrūnina. Kad tas izdarīts, liek virsū īsās strēmelēs sagrieztu papriku un apbrūnina arī to. Cep uz palielas uguns, lai tā nekļūtu pļurzīga, bet gan mazliet pieceptos. Kad masa kļuvusi brūnīga, viendabīga, pieliek medus karoti un mazliet apglazēju pannas maisījumu, nebaidoties, ka varētu “pieraut klāt”.
2. Kad tas izdarīts, atstāj uz brīdi mierā.
3. Mizo, griež ripās kabačus un cukīni. Mazliet olīveļļa, kripatiņa sāls, 100 ml ūdens un kabaču/cukīni kaudze uz pannas. Apsautē, lai tie kļūst mīksti un viendabīgi.
4. Pievieno (vēlams) blanšētus, sagrieztus tomātus. Samaisa, lai izveidojas viendabīga masa.
5. Ja viss ir pārlieku sasulojis, appūderē visu ar nelielu daudzumu kartupeļu cietes.
Foto: Annijas Virtuvē
6. Pievieno sīpolu - paprikas maisījumu. Apmaisa, sasilda un aiziet vēderos :)
7. Man ļoti garšo :) Īpaši pateicoties medum un ķiplokiem, kas ir šķietami tik neredzami, bet dod fantastisku aromātu!
8. Labu apetīti!
Uz augšu