Tirgus labumu simfonija

4 1
Paldies, par recepti tās autorei Annijai no "Annijas virtuvē"!

Pagājušajā gadā pie manis bija ārkārtīgi daudz kabaču. Es pat teiktu, ka par daudz. Bet ar visu to šogad tomēr prasās atkal… :)

Sastāvdaļas

  • 3 kabači (noteikti, ka var ņemt visus cukini vai visus kabačus)
  • 1 cukīni
  • 4 tomāti, kas lūdzās tikt izmantoti
  • 2 lielas paprikas vai 3 mazas
  • Samalts ingvers
  • Samalts fenhelis
  • Sarkanie pipari - ja gribas pikantāku
  • 3 sīpoli
  • 6 daiviņas ķiploka
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • 1 ēd. k. medus
  • Kartupeļu ciete, ja nepieciešams

Pagatavošana

50 min.
  1. Uz pannas uzkarsē eļļu, virsū liek sakapātus ķiplokus, fenheli, ingveru. Kad “uzsit” fantastiskais aromāts, liek virsū sīpolus un mazliet apbrūnina. Kad tas izdarīts, liek virsū īsās strēmelēs sagrieztu papriku un apbrūnina arī to. Cep uz palielas uguns, lai tā nekļūtu pļurzīga, bet gan mazliet pieceptos. Kad masa kļuvusi brūnīga, viendabīga, pieliek medus karoti un mazliet apglazēju pannas maisījumu, nebaidoties, ka varētu “pieraut klāt”.
  2. Kad tas izdarīts, atstāj uz brīdi mierā.
  3. Mizo, griež ripās kabačus un cukīni. Mazliet olīveļļa, kripatiņa sāls, 100 ml ūdens un kabaču/cukīni kaudze uz pannas. Apsautē, lai tie kļūst mīksti un viendabīgi.
  4. Pievieno (vēlams) blanšētus, sagrieztus tomātus. Samaisa, lai izveidojas viendabīga masa.
  5. Ja viss ir pārlieku sasulojis, appūderē visu ar nelielu daudzumu kartupeļu cietes.
    Ja viss ir pārlieku sasulojis, appūderē visu ar nelielu daud...
  6. Pievieno sīpolu - paprikas maisījumu. Apmaisa, sasilda un aiziet vēderos :)
  7. Man ļoti garšo :) Īpaši pateicoties medum un ķiplokiem, kas ir šķietami tik neredzami, bet dod fantastisku aromātu!
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni