Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolu siera kūka ar mandelēm

2016. gada 28. janvāris
Foto: Janas kūkas
Šī kūka man būs kaut kas jauns, smilšu mīkla un pamatnes gatavošanas tehnoloģija aizgūta no vācu kūku cepēja, bet pildījums no joyofbaking.com. Angļi to dēvētu par tarti, vācieši - par kūku, bet man to gribētos pielīdzināt tortei. Kraukšķīga maliņa, maigs pildījums un karalisks izskats.
Pagatavošana
120 min
1. Pagatavoju smilšu mīklu pēc vācu 1 2 3 proporcijām. Tātad, 100 g cukura saberž ar 200 g sviesta un pēc tam sajauc ar 300 g miltu. Pagatavoto mīklu var uzglabāt arī saldētavā un izmantot, kad uzmeklējusi kūku mūza:))
2. Apmēram pusi vai vairāk izlīdzina veidnē (liku 28 cm diametra lielā veidnē). Pagaidām izlīdzina tikai pamatni (malas apstrādās vēlāk) un cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 7 min.
Foto: Janas kūkas
3. Tikmēr ar elektrisko mikseri saputo krēmsieru, biezpienu, cukuru un pievieno olu. Visu labi samaisa. Oriģinālā tika izmantots tikai krēmsiers, bet tikpat labi var izmantot tikai biezpienu.
Foto: Janas kūkas
4. Tikmēr kūkas pamatne ir gatava un tā ir jāatdzesē.
Foto: Janas kūkas
5. Kamēr dzesējas kūkas pamatne, sagriež ābolus. Ja āboli ļoti skābi, var pievienot 1 ēdamkaroti cukura.
Foto: Janas kūkas
6. Atdzisušai pamatnei salipina malu no atlikušās smilšu mīklas. Kāpēc tāda tehnoloģija, kāpēc nevar uzreiz visu mīklu veidnē izlīdzināt? Var, bet šajā gadījumā nav jāizmanto pupiņas slogam.
Foto: Janas kūkas
7. Smilšu mīklas grozā liek siera - biezpiena masu un izlīdzina.
Foto: Janas kūkas
8. Pa virsu siera masai kārto ābolus.
Foto: Janas kūkas
9. Visu beidzot, ābolu virsmu pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Man šeit ir neliela nepilnība - maliņas vajag tik augstas, cik daudz ir pildījuma, citādi tās apbrūnē... Nākamajā attēlā tas būs redzams.
10. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 10 min, pēc tam 180 grādos aptuveni 35 minūtes.
Foto: Janas kūkas
11. Kūka ir gatava. Jānogriež tikai par daudz apbrūnējusī mala.
Foto: Janas kūkas
12. Atdzisušai kūkai pārkaisa pūdercukuru. Galarezultāts kopā ar mandeļu skaidiņām izskatās tiešām eleganti un kārdinoši.
Foto: Janas kūkas
13. Kūka no ārpuses ir kraukšķīga, arī pamatne ir tāda. Krēmīgais pildījums ar saldskābajiem āboliem rada pilnīgu un harmonisku garšas kombināciju.
14. Manējie ēda kā runči murrādami:))
Foto: Janas kūkas
15. Lai labi garšo!
Uz augšu