Ābolu siera kūka ar mandelēm

5 1
Šī kūka man būs kaut kas jauns, smilšu mīkla un pamatnes gatavošanas tehnoloģija aizgūta no vācu kūku cepēja, bet pildījums no joyofbaking.com. Angļi to dēvētu par tarti, vācieši - par kūku, bet man to gribētos pielīdzināt tortei. Kraukšķīga maliņa, maigs pildījums un karalisks izskats.

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīklai:
  • 100 g cukura
  • 200 g sviesta
  • 300 g miltu
  • Pildījumam:
  • 1 pac. krēmsiera (Rasa)
  • 1 pac. (180 - 200 g) biezpiena (rikotas)
  • 1 ola
  • Cukurs pēc garšas - aptuveni 100 g
  • Vaniļas cukurs
  • 5 - 6 saldskābi vai skābi āboli
  • Virsmai:
  • 1 sauja mandeļu skaidiņu
  • 1 ēd. k. pūdercukura

Pagatavošana

120 min.
  1. Pagatavoju smilšu mīklu pēc vācu 1 2 3 proporcijām. Tātad, 100 g cukura saberž ar 200 g sviesta un pēc tam sajauc ar 300 g miltu. Pagatavoto mīklu var uzglabāt arī saldētavā un izmantot, kad uzmeklējusi kūku mūza:))
  2. Apmēram pusi vai vairāk izlīdzina veidnē (liku 28 cm diametra lielā veidnē). Pagaidām izlīdzina tikai pamatni (malas apstrādās vēlāk) un cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 7 min.
    Apmēram pusi vai vairāk izlīdzina veidnē (liku 28 cm diametr...
  3. Tikmēr ar elektrisko mikseri saputo krēmsieru, biezpienu, cukuru un pievieno olu. Visu labi samaisa. Oriģinālā tika izmantots tikai krēmsiers, bet tikpat labi var izmantot tikai biezpienu.
    Tikmēr ar elektrisko mikseri saputo krēmsieru, biezpienu, cu...
  4. Tikmēr kūkas pamatne ir gatava un tā ir jāatdzesē.
    Tikmēr kūkas pamatne ir gatava un tā ir jāatdzesē.
  5. Kamēr dzesējas kūkas pamatne, sagriež ābolus. Ja āboli ļoti skābi, var pievienot 1 ēdamkaroti cukura.
    Kamēr dzesējas kūkas pamatne, sagriež ābolus. Ja āboli ļoti...
  6. Atdzisušai pamatnei salipina malu no atlikušās smilšu mīklas. Kāpēc tāda tehnoloģija, kāpēc nevar uzreiz visu mīklu veidnē izlīdzināt? Var, bet šajā gadījumā nav jāizmanto pupiņas slogam.
    Atdzisušai pamatnei salipina malu no atlikušās smilšu mīklas...
  7. Smilšu mīklas grozā liek siera - biezpiena masu un izlīdzina.
    Smilšu mīklas grozā liek siera - biezpiena masu un izlīdzina...
  8. Pa virsu siera masai kārto ābolus.
    Pa virsu siera masai kārto ābolus.
  9. Visu beidzot, ābolu virsmu pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Man šeit ir neliela nepilnība - maliņas vajag tik augstas, cik daudz ir pildījuma, citādi tās apbrūnē... Nākamajā attēlā tas būs redzams.
  10. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 10 min, pēc tam 180 grādos aptuveni 35 minūtes.
    Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 10 min, pēc tam 180 grā...
  11. Kūka ir gatava. Jānogriež tikai par daudz apbrūnējusī mala.
    Kūka ir gatava. Jānogriež tikai par daudz apbrūnējusī mala.
  12. Atdzisušai kūkai pārkaisa pūdercukuru. Galarezultāts kopā ar mandeļu skaidiņām izskatās tiešām eleganti un kārdinoši.
    Atdzisušai kūkai pārkaisa pūdercukuru. Galarezultāts kopā ar...
  13. Kūka no ārpuses ir kraukšķīga, arī pamatne ir tāda. Krēmīgais pildījums ar saldskābajiem āboliem rada pilnīgu un harmonisku garšas kombināciju.
  14. Manējie ēda kā runči murrādami:))
    Manējie ēda kā runči murrādami:))
  15. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Daiga Kalniņa 2016. gada 11. maijs 22:57
Manējie arī ēda kā runči, slavēdami :)
Aija 2016. gada 24. februāris 09:33
Mūsmājās ļoti iecienīta kūka. Cepu gan kā kūku (formā), gan kā plātsmaizi. Tikai ābolus pārkaisu ar kanēli, viss pārējais kā šajā receptē.
Alda 2016. gada 8. februāris 15:44
Izcili garsiga!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize