Topinambūru un zaļās tējas biezzupa

4 1
Recepte no grāmatas "Topi Vesels. Pavārgrāmata", autors Ance Anna Šternberga, izdevniecība "White Book". Paldies, Jums! :)

Kampaņas "BioLoģiski" ietvaros gatavota zupa, izmantojot tikai bioloģiskas sastāvdaļas!

Sastāvdaļas

1 porcijas
  • 220 g topinambūru*, nomazgāti
  • 1 neliels puravs*, zaļā daļa nogriezta
  • 2 lielas ķiploka daivas*
  • 2 ēd. k. citrona sulas*
  • 1 /2 ēd. k. sakapāta svaiga rozmarīna*
  • Olīveļļa*
  • 1 krūze stipras "Pukka Supreme matcha green" tējas* (2 tējas maisiņi)
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Melnie pipari pēc garšas*
  • Svaigs fenhelis* garnēšanai
  • *sastāvdaļas ir Bioloģiski sertificētas

Pagatavošana

20 min.
  1. Uzvāra ūdeni un liek ievilkties zaļo tēju.
    Uzvāra ūdeni un liek ievilkties zaļo tēju.
  2. Katliņā ielej olīveļļu un lēnām karsējot pielej mazliet ūdens (lai eļļu netraumētu un tā aizvien būtu veselīga lietošanai).
  3. Sakapā puravu, ķiploku un topinambūrus, pievieno katliņā ar olīveļļu un pasautē pāris minūtes.
  4. Tad pievieno rozmarīnu, citrona sulu, sāli un melnos piparus, apmaisa un pievieno pusi no zaļās tējas.
  5. Uzliek vāciņu un ļauj sautēties uz lēnas uguns, apmēram, 10 - 15 minūtes, vai līdz topinambūri gana mīksti, lai Tavs blenderis tos vienmērīgi sablendētu.
  6. Kad dārzeņi gatavi, tos lej blendera krūzē un blendē līdz vienmērīgai biezzupas konsistencei, pievieno vēl sāli, piparus vai citrona sulu, ja nepieciešams.
  7. Lej bļodā, nogarnē ar svaiga fenheļa šķēlēm, melno piparu graudiem un šļakstu olīveļļas!
    Lej bļodā, nogarnē ar svaiga fenheļa šķēlēm, melno piparu gr...
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Izdevniecība "White Book" 2016. gada 26. janvāris 12:49
Grāmata "Topi vesels. Pavārgrāmata" ar bezmaksas piegādi visā Latvijā nopērkama šeit: http://www.whitebook.lv/lv/interneta-veikals/gramatas/-topi-vesels-pavargramata-ance-anna-sternberga-i112

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas