Sākums > Receptes > Zupas

Topinambūru un zaļās tējas biezzupa

2016. gada 21. janvāris
Foto: Topi Vesels
Recepte no grāmatas "Topi Vesels. Pavārgrāmata", autors Ance Anna Šternberga, izdevniecība "White Book". Paldies, Jums! :)

Kampaņas "BioLoģiski" ietvaros gatavota zupa, izmantojot tikai bioloģiskas sastāvdaļas!
Pagatavošana
20 min
1. Uzvāra ūdeni un liek ievilkties zaļo tēju.
Foto: Topi Vesels
2. Katliņā ielej olīveļļu un lēnām karsējot pielej mazliet ūdens (lai eļļu netraumētu un tā aizvien būtu veselīga lietošanai).
3. Sakapā puravu, ķiploku un topinambūrus, pievieno katliņā ar olīveļļu un pasautē pāris minūtes.
4. Tad pievieno rozmarīnu, citrona sulu, sāli un melnos piparus, apmaisa un pievieno pusi no zaļās tējas.
5. Uzliek vāciņu un ļauj sautēties uz lēnas uguns, apmēram, 10 - 15 minūtes, vai līdz topinambūri gana mīksti, lai Tavs blenderis tos vienmērīgi sablendētu.
6. Kad dārzeņi gatavi, tos lej blendera krūzē un blendē līdz vienmērīgai biezzupas konsistencei, pievieno vēl sāli, piparus vai citrona sulu, ja nepieciešams.
7. Lej bļodā, nogarnē ar svaiga fenheļa šķēlēm, melno piparu graudiem un šļakstu olīveļļas!
Foto: Topi Vesels
8. Lai labi garšo!
Uz augšu